Carte de Tarot - 10 de Spade

10 de Spade

Asemanator cu cartea „Moartea" (XIII), Cartea de tarot 10 de Spade reprezinta despartirea, marea desprindere.Spre deosebire de Moarte, care indica sfarsitul natural, prin Cartea de tarot 10 de Spade este simbolizat sfarsitul samavolnic, cateodata chiar prin violent, asadar si inainte de vreme. Desi acest sfarsit este deseori in legatura cu o grea incercare de viata. Multitudinea de spade simbolizeaza un cumul de forte al ratiunii, care trage o violenta linie de final. Prin aceasta poate fi exprimat finalul unor experience extrem de valoroase, avand totodata si o importanta cruciala, dar si al unor situatii neplacute, obiceiuri proaste, precum si al unor etape apasatoare, vatamatoare ale vietii. Este vorba despre o despartire dureroasa. Daca aceasta este insa traita cu sentimentul de apasare sau ca o interventie chirurgicala, cu usurare in final, nu poate fi stabilit decat din context. Doar celelalte carti pot spune, daca sfarsitul survenit a fost necesar sau gresit, absurd sau inainte de vreme.
Corespondență astrologică
Marte/Saturn, sub forma sfarsitului samavolnic, prin violenta.
Imagine mitologică
Terminus, zeul venerat de vechii romani ca piatra de hotar.
Corespondență ging
18 Gu/Stradania spre Nimicire.

În domeniul vieții profesionale

Pe plan profesional, prin Cartea de tarot 10 de Spade se exprima, de regula, finalul intentionat, in parte cateodata plin de asprime, al unei pozitii, indatoriri sau activitati de pana acum.In mod normal Cartea de tarot 10 de Spade indica o concediere urmata de o necesara reorientare totala.Doar in cazuri foarte rare, Cartea de tarot 10 de Spade indica modificari mai putin importante; cum ar fi de exemplu mutarea intr-o alta sectie sau finalul neasteptat al activitatii.

În planul conștiinței

In planul constiintei, Cartea de tarot 10 de Spade inseamna ca incercam, prin intreaga forta a ratiunii, sa tragem o linie de final. Poate fi exprimata astfel fie desprinderea de anumite idei si convingeri, fie denuntarea vechii conceptii de viata.Este adevarat ca aspectul violent, indicat prin Cartea de tarot 10 de Spade, are intotdeauna o latura critica, ingrijoratoare: Cartea de tarot 10 de Spade poate constitui un avertisment ca suntem pe cale sa distrugem, inainte de vreme, un lucru de o valoare intr-adevar vitala.

În planul relațiilor personale

In planul relatiilor profesionale probabil ca 10 de Spade isi prezinta latura cea mai indoielnica.Cartea de tarot 10 de Spade poate insemna insa, este drept, si „linia finala" intr-o relatie intr-adevar apasatoare.Cartea de tarot 10 de Spade semnifica faptul ca ne ucidem sentimentele folosindu-ne de ratiune, deschizand prapastii si ingropand valori, putand astfel duce la distrugerea unor pretioase legaturi umane.

Semnificațiile pozițiilor in care se prezinta cartea "10 de Spade"

 • Dacă este a 2-a carte trasă în tarot
  Sunteti constient de faptul ca va aflati intr-o etapa a separarii si despartirii. Sunteti foarte hotarat, dispus sa acceptati si cele mai cumplite consecinte care deriva din aceasta. Mai cumpaniti o data, daca acest pas definitiv este intr-adevar necesar, sau daca nu faceti decat sa va daunati, atat dumneavoastra insiva cat si altora. Numai cand cartea de la pozitia 7 justifica aceasta atitudine este bine sa ramaneti de fier, perseverand cu consecventa.
 • Dacă este a 3-a carte trasă în tarot
  Ati reusit sa va inghetati sentimentele sau le-ati ucis deja. Aveti grija sa nu deveniti propria victima a ratiunii dumneavoastra. Numai atunci cand cartea de la pozitia 6 va pretinde si in continuare aceiasi asprime, inseamna ca va aflati pe calea cea buna, in caz contrar, ati dat dovada deo cruzime exagerata fata de dumneavoastra insiva sau fata de altii.
 • Dacă este a 4-a carte trasă în tarot
  Ati tras o linie de final categorica si v-ati desprins, cu toate consecintele pe care le implica acest gen. Modul in care ati actionat nu lasa nici un dubiu cu privire la hotararea dumneavoastra lipsita de orice compromisuri.Cartile de la pozitiile 2 si 3 va vor arata insa, daca si in forul dumneavoastra interior sunteti la fel de consecvent, iar cartea de la pozitia 5, daca este cazul sa va manifestati si in continuare cu aceiasi duritate.
 • Dacă este a 5-a carte trasă în tarot
  Faceti „tabula rasa" si desprindeti-va cu toate puterile din situatiia actuala. Trageti o linie finala sub trecutul dumneavoastra, faceti sa fie cat se poate de limpede ca nu veti continua pe aceiasi cale ca si pana acum. In acest mod faceti loc noilor evolutii, despre care puteti afla amanunte prin talmacirea cartii dela pozitia 1.
 • Dacă este a 6-a carte trasă în tarot
  In mod evident sunteti prizonierul unui complex de sentimente din care trebuie sa va eliberati cat mai repede, prin orice mijloc. Ramaneti ferm pe plan interior si, daca este nevoie, rece ca gheata. Nu acceptati nici un fel de compromis. Cartea de la pozitia 1 va indica ce puteti rezolva inacest mod si poate sa va insufle curajul de care aveti nevoie.
 • Dacă este a 7-a carte trasă în tarot
  Trebuie sa trageti o linie finala, pentru a va elibera din situatia prezenta folosindu-va toate puterile si intreaga ratiune in acest scop. Trebuie sa infelegeti ca ceea ce ati intentionat pana acum este sortit esecului si ca doar o dezicere brutala, totala, va poate conferi libertatea necesara unui nou inceput.

Try the demo

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.