Carte de Tarot - 4 de Monede

4 de Monede

Cartea de tarot 4 de Monede indica o nevoie exagerata de siguranta si efectele nefaste ale acestei atitudini, sub forma lacomiei, avaritiei. Atitudinea desemnata de aceasta carte contine intotdeauna ceva ostil vietii, intrucat arata cu cat efort si stradanii ne cramponam de prezent si ne opunem astfel cursului firesc al vietii.Cartea de tarot 4 de Monede constituie un indiciu ca suntem pe cale sa devenim excesiv de rigizi, indeplinind deseori si rolul de prevestitoare a Turnului (XVI), care apoi duce la sfaramarea platosei impietrite. Daca locul de etalare al cartii ne incurajeaza atitudinea, inseamna ca trebuie sa ne limitam, sa ne concentram si sa ne retinem, sau, ca nu avem voie sa cedam nici un pas in problema in cauza.
Corespondență astrologică
Saturn in a 2-a casa, ca expresie a nevoii obsesive de siguranta.
Imagine mitologică
Regele etrusc, Midas, cel cu „mainile de aur"
Corespondență ging
66 Dsie/Limitarea

În domeniul vieții profesionale

In viata profesionala Cartea de tarot 4 de Monede arata ca ne tinem „agatat" de pozitia sau functia pe care o ocupam sau, cel putin, de gradul de siguranta pe care credem ca ni-1 confera.Cartea de tarot 4 de Monede este expresia unei atitudini excesiv de rigide, datorita careia blocam si evolutii absolut favorabile. Deseori simbolizeaza faptul ca ne ambitionam, ne blocam de niste idei fixe si refuzam sa ne schimbam modul de gandire sau sa ne reorientam. Aceasta poate sa insemne ca incercam cu obstinatie, insa zadarnic, sa progresam pe vechea cale profesionala, in timp ce de multa vreme ni s-au deschis deja alte drumuri sau posibilitati. Refuzam sa luam cunostinta de ele, intrucat ni se par prea nesigure sau speculative si preferam sa ramanem mai departe in „starea noastra familiara de mizerie".

În planul conștiinței

In planul constiintei Cartea de tarot 4 de Monede reprezinta ideea fixa sau obsesia chinuitoare, care ne face sa ne opunem noilor evolutii si cunoasteri. Tocmai in acest domeniu, Cartea de tarot 4 de Monede constituie un avertisment ce trebuie luat foarte in serios, si anume ca suntem pe cale sa devenim victime ale propriei rigiditati si incapatanari.Cartea de tarot 4 de Monede trebuie interpretata ca o invitatie urgenta de a renunta la modalitatea de a privi lucrurile ca pana acum si sa ne deschidem altor pareri si stiluri de viata, deoarece pana la urma vom fi obligati oricum la acest pas de catre situatiile de criza spre care ne indreptam.

În planul relațiilor personale

In domeniul relatiilor personale Cartea de tarot 4 de Monede indica o atitudine crispata. Este vorba de tentativa de inlocuire a vioiciunii, vitalitatii, considerate ca amenintatoare si generatoare de nesiguranta, prin anumite ritualuri sau modele rigide de comportare. Forta motrice a acestei atitudini este frica adanc inradacinata de a nu fi parasit cumva de ceilalti. Pe cat de lesne poate fi inteleasa aceasta atitudine, pe atat este de prosteasca: acolo, unde in loc de incredere stapaneste nevoia de siguranta si unde conventiile rigide inlocuiesc vioiciunea, vitalitatea, orice legatura este sortita pieirii.Cartea de tarot 4 de Monede reprezinta din nou un semnal de alarma cu privire la periculoasa nevoie de siguranta cu urmari atat de devastatoare, chiar daca initial era bine intentionata.

Semnificațiile pozițiilor in care se prezinta cartea "4 de Monede"

 • Dacă este a 2-a carte trasă în tarot
  V-ati blocat intr-o idee fixa si acum va agatati cu disperare pe care o aveti despre siguranta este cat se poate de rigida. Trebuie sa intelegeti ca unicul lucru sigur este nesiguranta vietii noastre. Aveti posibilitatea sa va modificati atitudinea constienta, in sensul indicat prin cartea de la pozitia 7, sau, sa asteptati pana cand evenimentele va vor obliga sa porniti pe un drum diferit.
 • Dacă este a 3-a carte trasă în tarot
  Incercati sa va agatati de un fir de pai, in convingerea ca v-ar conferi siguranta. Sunteti prea egoist sau prea posesiv. Invatati sa cedati interior. Numai in aceste conditii isi poate dezvalui acel lucru, pe care va straduiti din rasputeri sa-1 retineti, intreaga frumusete. Pasarea Paradis moare, atunci cand este inchisa intr-o colivie.
 • Dacă este a 4-a carte trasă în tarot
  Ati lasat impresia de lacomie, egoism, meschinarie sau avaritie. Modul in care v-ati afirmat nu prezenta nici urma de detasare. Chiar daca aveati motive bine intemeiate sa va comportati cu atata prudenta si sa va luati atatea masuri de prevedere, prin cartea de la pozitia 5, mai multa vioiciune si deschidere.
 • Dacă este a 5-a carte trasă în tarot
  Nu permiteti sa vi se ia sau sa vi se smulga nimic din mana. Aratati ca ramaneti consecvent intentiilor dumneavoastra. Nu va lasati indus in eroare, la nevoie, inchideti-va in dumneavoastra. Fiti econom si evitati orice rise incalculabil.
 • Dacă este a 6-a carte trasă în tarot
  Trebuie sa fiti prevazator si chibzuit, luati-va toate masurile de siguranta, in toate privintele. Aparati-va sentimentele, impuneti limite nete si nu va lasati influentat. Pentru o perioada oarecare ramaneti cumpatat si sobru,pentru a putea intai strange rezerve noi, inainte de. a va deschide din nou in fata celorlalti. Dar tineti bine de dorinta dumneavoastra, nu dati inapoi.
 • Dacă este a 7-a carte trasă în tarot
  Concentrati-va asupra esentialului. Autoimpuneti-va limite in contemplarea necuprinsului interior sufletesc si incercati sa va asigurati cat mai bine pozitia.Tineti cu dintii de ceea ce preconizati si nu admiteti sa vi se impuna parerile altora.

Try the demo

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.