Carte de Tarot - 4 de Spade

4 de Spade

Cartea de tarot 4 de Spade este cartea imobilitatii, activitatii stanjenite si a linistii impuse formal.Cartea de tarot 4 de Spade se aseamana mult Spanzuratului (XII), de care insa se deosebeste prin aceea, ca este orientata spre un anumit eveniment: obstacolele si dificultatile anuntate de ea sunt la indemana, usor de inteles si pot dispare cu timpul, fara sa ne pretinda o rasturnare a cursului vietii. Foarte limpede poate fi perceputa semnificatia acestei carti pornind de la imaginea bolii, la care poate face trimitere. Ne smulge din activitatile curente, ne obliga la o perioada de repaus.
Corespondență astrologică
Saturn in a 5-a casa, ca expresie a creativitatii stanjenite sau in a 6-a casa, ca semn al bolii.
Imagine mitologică
Eroii disparuti, care asteapta sa vina iarasi timpul lor iar lumea sa aiba nevoie de ei si sa-i cheme: Regele Arthur, Imparatul Barbarosa, care zace in racla de pe velierul olandez.
Corespondență ging
9 Siau Ciu/Forta Imblanzitoare a Celui Mic.

În domeniul vieții profesionale

In planul profesional Cartea de tarot 4 de Spade arata ca nimic nu inainteaza. Evolutiile se afla intr-un punct mort, puterile ne-au secat din cauza rezistentei intampinate. A continua, inseamna a ne asuma riscuri cu nechibzuinta, pentru ca, in acest context, rezistenta exterioara combinata cu propria slabiciune pot duce la un dezastru de mari proportii. Ceea ce ne trebuie in astfel de situatii este linistea, distantarea, pauza, poate chiar si ajutorul unui medic sau sfatul unui terapeut. Abia dupa ce am dobandit forte proaspete, de exemplu, cu ajutorul unui concediu, putem trece cu o noua incredere la rezolvarea problemelor ce ni se pareau intr-atat de insolubile anterior. O sa ne miram noi inline, cat de simplu vor putea fi rezolvate.

În planul conștiinței

In planul constiintei noastre Cartea de tarot 4 de Spade arata ca, probabil, ne-am surmenat si suntem acum incapabili sa ne facem ordine in idei. Esuam la obstacole, pe care in alte vremuri le-am fi trecut cu usurinta si nu ne dam seama ce trebuie sa facem de-acum incolo. Daca vom desconsidera avertismentul exprimat prin aceasta carte si ne vom chinui totusi sa continuam, este usor posibil sa ajungem la o stare de disperare fara leac. In loc de aceasta, ar trebui sa ne oferim pauza necesara de atata vreme si sa ne odihnim. Retinerile pe care le nutrim, ca prin aceasta risipim un timp pretios, sunt absurde: daca ne vom forta sa continuam in starea in care ne aflam nu vom reusi decat sa parcurgem cu mari eforturi o anumita distanta pe care, cu fortele refacute, o vom strabate in joaca si intr-un timp record.

În planul relațiilor personale

In domeniul relatiilor noastre personate, Cartea de tarot 4 de Spade indica starea de izolare in care ne aflam. Fie ca ne simtim parasiti si exclusi din marele joe al iubirii, fie ca in cadrul legaturii noastre ne simtim insingurati si epuizati.Cartea de tarot 4 de Spade este un avertisment ca suntem pe cale sa renuntam sau sa ne resemnam. Acum ar trebui sa ne permitem o perioada de repaus, sa lasam deoparte problemele si sa ne crutam, poate chiar sa ne rasfatam.

Semnificațiile pozițiilor in care se prezinta cartea "4 de Spade"

 • Dacă este a 2-a carte trasă în tarot
  Stiti prea bine ca in problema in cauza lucrurile s-au impotmolit deja de mai multa vreme si ati fost nevoit sa va privati de anumite placeri. Verificati daca, prin cartea de la pozitia 1, apare perspectiva unei imbunatatiri sau revigorari a situatiei. In caz contrar, lasati lucrurile sa asa pana va refaceti fortele.
 • Dacă este a 3-a carte trasă în tarot
  Va simtiti paralizat si aveti impresia ca ati intrat intr-o fundatura. Numai in cazul ca veti fi sfatuit de cartea de la pozitia 6 sa va luati un nou avant este cazul sa va mobilizati toate resursele interioare si sa mai faceti o incercare. In orice alta situatie trebuie sa va permiteti ceva care sa va faca placere.
 • Dacă este a 4-a carte trasă în tarot
  Vi se citeste pe chip ca nu va reuseste nimic, ca v-ati impotmolit sau ca ati fost lasat balta. Dati impresia de epuizare. Poate ca sunteti chiar bolnav. Aveti urgenta nevoie de recreere. Verificati ce va sfatuieste cartea de la pozitia 5.
 • Dacă este a 5-a carte trasă în tarot
  S-ar parea ca, deocamdata, ati dat gres in ceea ce v-ati propus sau cel putin, ca v-ati impotmolit. Nu ascundeti faptul ca sunteti epuizat si obosit. Transformati raul in bine: folositi acest timp pentru a va deconecta si a va linisti interior. Plecati in concediu sau - daca sunteti cumva bolnav - tratati-vacorect boala.
 • Dacă este a 6-a carte trasă în tarot
  Puneti-va sentimentele la gheata. In problema in cauza nu se va constata, cel putin in perioada imediat urmatoare, nici un progres, sau, cel putin, nici o indreptare a situatiei. Nu va risipiti energia, fortandu-va totusi sa continuati. Luati-va o pauza, in care sa va ocupati de propria persoana.Faceti ceva bun pentru sufletul dumneavoastra, pictand, cantand la un instrument sau meditand, insa nu cu orgoliu. „Aerisiti-va", petreceti un week-end la munte sau la mare, duceti-va sa luati o gura de aer curat sau mergeti la pescuit.Veti redobandi in scurta vreme noi forte si curaj.
 • Dacă este a 7-a carte trasă în tarot
  Trebuie sa intelegeti ca intentiile dumneavoastra se indreapta spre un punct mort si, prin aceasta, nu fac decat sa se intarzie si mai mult. Daca totusi veti continua, va veti epuiza fortele si veti renunta in final. Acceptati faptul ca nu este acum momentul sa va realizati planurile. Lasati lucrurile sa evolueze de la sine, pentru o anumita perioada de timp, si indreptati-va interesul spre alte domenii.

Try the demo

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.