Carte de Tarot - 5 de Spade

5 de Spade

Cartea de tarot 5 de Spade este probabil cartea cea mai abjecta dintre toate cartile Micii Arkana din Tarot.Cartea de tarot 5 de Spade indica un conflict incrancenat, dispute respingatoare, lovituri sub Centura, josnicie si injosire.Cartea de tarot 5 de Spade nu precizeaza daca aceste trasaturi respingatoare provin de la noi sau daca suntem atrasi intr-o situate periculoasa, o capcana, devenind noi insine victime. Acest aspect poate fi elucidat doar prin talmacirea celorlalte carti etalate.Cartea de tarot 5 de Spade reprezinta o victorie „a la Pirus", de care invingatorul nu va apuca sa se bucure prea multa vreme.
Corespondență astrologică
Marte in Scorpion, in forma expresiei sale intunecate, ca forta distructiva
Imagine mitologică
Ares, zeul razboiului in mitologia greaca, si sora sa, Eris, zeita invrajbirii si discordiei
Corespondență ging
6 Sung/Cearta.

În domeniul vieții profesionale

In planul vietii profesionale Cartea de tarot 5 de Spade arata ca strabatem o faza extrem de dificila, care poate fi caracterizata de calomnii, si umiliri injositoare, astfel incat poate simboliza adesea o concediere urmata de un proces la curtea pentru litigii de munca.Cartea de tarot 5 de Spade poate semnifica insa si o infrangere zdrobitoare in cadrul anumitor proiecte sau pierderea unor examene.Cartea de tarot 5 de Spade reprezinta o politica de afaceri fara scrupule, care „trece peste cadavre".

În planul conștiinței

In planul constiintei noastre Cartea de tarot 5 de Spade are semnificatia ca ne aflam intr-o etapa de gandire distructiva, care poate imbraca trasaturi pornind de la irascibilitate si furia distrugerii pana la ura fata de oameni si apologia violentei. In forma sa cea mai ingrijoratoare, Cartea de tarot 5 de Spade exprima o mentalitate de cavaler cruciat, care isi prezinta smerit activitatea criminala ca „virtute", sau o justifica ca serviciu in slujba unei ratiuni superioare. Pe calea cunoasterii de sine, Cartea de tarot 5 de Spade poate reprezenta si prabusirea nemiloasa a unui vechi concept despre lume si viata si, legat de acest aspect, sa indice umiliri profunde - premisa necesara pentru a ajunge, eventual, la mai mult adevar.

În planul relațiilor personale

In privinta legaturilor noastre cu partenerul Cartea de tarot 5 de Spade prezinta o faza ce este stapanita de trasaturi care merg de la cruzime, ura, josnicie si pana la setea sadica de putere, in care partenerii isi produc rani adanci si-si dau cu rautate lovituri josnice.Cartea de tarot 5 de Spade indica o relatie care fie deja a esuat, fie se afla in pragul destramarii. Unica solutie plauzibila de impacare s-ar parea ca trece prin persoana unui tert neutru. Ramane insa, ce-i drept, deschisa intrebarea daca partenerii se pot hotari spre acest pas dau daca, pentru atare propunere, cel presupus mai slab nu primeste din partea celui presupus mai puternic decat dispret si batjocura.

Semnificațiile pozițiilor in care se prezinta cartea "5 de Spade"

 • Dacă este a 2-a carte trasă în tarot
  Va gasiti intr-o faza dificila de conflicte incordate si dispute josnice, in cursul carora aveti motive intemeiate sa va temeti de o infrangere umilitoare. Sau sunteti dumneavoastra insiva dispus cam plin de ura si rumegand ganduri distructive, sa „treceti peste cadavre".Daca nu va veti schimba imediat atitudinea veti avea, in orice caz, parte de rani adanci. De aceea cumpaniti cu mare atentie mesajul transmis de cartile de la pozitiile 5 la 7.
 • Dacă este a 3-a carte trasă în tarot
  Afi fost profund chiunuit si umilit si acum va simtiti zdrobit. Probabil, va ganditi la razbunare si planuiti actiuni murdare, pentru a razbuna nedreptatea ce vi s-a facut. Sau poate aveti alte motive sa fiti incrancenat si plin de ura. Ganditi-va la intelepciunea proverbului: „Cine seamana vant, culege furtuna" si cautati o supapa neutra pentru furia si agresivitatea dumneavoastra.Potoliti-va spargand lemne, practicand schiul sau alergari de maraton sau orice alt sport, care sa implice schimburi zdravene de lovituri.
 • Dacă este a 4-a carte trasă în tarot
  Fie ca ati lasat o impresie descurajanta sau profund jignitoare, fie atitudinea manifestata de dumneavoastra este plina de cruzime, insensibila si umilitoare. In ambele cazuri riscati o infrangere crancena si ar trebui sa va schimbati urgent atitudinea, in sensul talmacirii cartii etalate la pozitia 5.
 • Dacă este a 5-a carte trasă în tarot
  Porniti la batalie, aratati ca sunteti in masura sa faceti fata chiar si celor mai abjecte atacuri fara a va clatina. Dar exprimati-va totodata si convingerea ca o rezistenta lipsita de sens pana la un sfarsit, oricum plin de amaraciune, nu duce decat la o impietrire de lunga durata si ca sunteti oricand dispus sa lasati ca problema sa fie transata de un tert neutru.
 • Dacă este a 6-a carte trasă în tarot
  In ceea ce v-ati propus ajungeti intr-o faza in care sunteti calomniat, defaimat, jignit sau chinuit, sau va expuneti la injurii si ticalosii pline de josnicie. Sau dumneavoastra insiva sunteti inclinat spre acte de razbunare si va lasati antrenat spre furie distructiva oarba sau ticalosie. Daca nu exista nici o posibilitate de a evita aceasta experienta, ar trebui sa va mobilizati intregul curaj si, in primul rand,forta morala, pentru a iesi macar ca invingator moral din acest conflict. Evitati, pe cat se poate, sa fiti atras intr-o capcana.
 • Dacă este a 7-a carte trasă în tarot
  Trebuie sa va fie limpede ca va aflati intr-o situate extrem de suspecta si ingrijoratoare, care poate duce la o batalie plina de cruzime si o infrangere crunta: presupusul invingator va fi in fapt o alternative si nu puteti renunta la intentia pe care-o nutriti, trebuie sa faceti tot ce va sta in puteripentru a nu va lasa tarat in vartejul josniciei. Trebuie sa fiti pregatit sa evitati capcanele ce vi se vor intinde cu siguranta.

Try the demo

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.