Carte de Tarot - 6 de Spade

6 de Spade

Cartea de tarot 6 de Spade indica o schimbare, datorita careia debarcam pe tarmuri noi. Sub aspectul pornirii la drum, Cartea de tarot 6 de Spade se situeaza intre pornirea plina de veselie a Eroului in calatorie, asa cum il prezinta Faetonul (VII), si plecarea cu inima grea, simbolizata de Cartea de tarot 6 de Spade. Important este ca debarcam pe noi tarmuri, fiind obligati sa parasim vechiul tarm fara sa stim prea bine, ce ne va astepta de cealalta parte.Cartea de tarot 6 de Spade arata durerea despartirii, nesiguranta, temeri si griji, dar si o anumita doza de curiozitate si interes cu privire la ce va fi. Este important sa retinem ca Noul Taram, spre care ne indreptam, nu reprezinta neaparat desfiintarea raporturilor existente, ci poate la fel de bine sa insemne si un pas pe plan interior: patrunderea in noi domenii, invatarea unor reguli de joc sau cunoasterea unor forme de viata inca necunoscute, eventual contactul cu alte culturi sau religii. In I Ging si in mitologie, traversarea apei semnifica intotdeauna un pas de la multime spre unitate.
Corespondență astrologică
Marte in a 4-a casa, sub forma parasirii locurilor familiare, porniri la drum si Mercur in a 9-a casa, ca expresie a cautariiunor noi orizonturi.
Imagine mitologică
Trecerea Marii Rosii de catre Poporul lui Israel.
Corespondență ging
3 Dsun/Greutatea Inceputului.

În domeniul vieții profesionale

Pe plan profesional Cartea de tarot 6 de Spade arata ca patrundem pe un pamant necunoscut.Cartea de tarot 6 de Spade semnifica la fel de bine concediere sau schimbarea profesiei, cat si preluarea unor noi indatoriri.Cartea de tarot 6 de Spade arata ca parasim un domeniu cunoscut si ne indreptam, cu sentimente de nesiguranta, cateodata chiar de teama, spre noi tarmuri. Am prefera sa ramanem pe vechiul tarm pana „prindem picior" pe cel nou.Cartea de tarot 6 de Spade indica necesitatea de a ne desprinde de vechi, inca inainte de a ne familiariza cu noul. Starea de plutire care se afia la mijloc genereaza sentimentul de nesiguranta, teama in fata incercarii, pe care o exprima aceasta carte. De regula insa, pentru acest pas beneficiem de sprijinul pretios si experimentat al unor altor persoane.

În planul conștiinței

In planul constiintei Cartea de tarot 6 de Spade simbolizeaza ca ne apropiem, incet si cu multa precautie de noi idealuri sau concepte, pe care uneori, le consideram ca fiind foarte indepartate. Renuntarea la vechile puncte de vedere si faza de nesiguranta inainte de familiarizarea cu noile noastre concepte, iata principalul sens de talmacire a cartii.

În planul relațiilor personale

In domeniul relatiilor personale Cartea de tarot 6 de Spade poate indica o schimbare atat exterioara cat si interioara, ceea ce poate duce la trairi total diferite. Poate insemna ca ne dezicem de o legatura pentru a ajunge la noi tarmuri.Cartea de tarot 6 de Spade poate semnifica si contrariul: ca renuntam la anumite retineri pe care le-am nutrit si incepem o relatie intr-adevar profunda. Este posibil ca cele doua talmaciri sa se si impleteasca: cand ne despartim de un partener pentru a incepe o noua legatura. Este vorba de faptul ca renuntam la o forma de viata familiara pentru a incepe una noua, cu care nu suntem obisnuiti.

Semnificațiile pozițiilor in care se prezinta cartea "6 de Spade"

 • Dacă este a 2-a carte trasă în tarot
  Suntefi constient de schimbarea care, este legata de tema intrebarii puse. Stifi ca trebuie sa va desprindeti de modalitatile de abordare de pana acum pentru a dobandi conceptii noi. Chiar daca acest pas va face sa va simtiti nesiguri, nu renuntati la el.
 • Dacă este a 3-a carte trasă în tarot
  V-ati desprins pe plan interior si va aflati acum, cu inima cat un purice si poate cu genunchii moi, in drum spre un nou viitor. Daca va veti uita cu atentie in jur, veti constata ca nu sunteti singur, ci ca sunteti condus. Talmacirea cartilor de la pozitiile 1 si 6 va va spune ce va asteaptape celalalt tarm.
 • Dacă este a 4-a carte trasă în tarot
  V-ati despartit si v-ati luat ramas bun, iar acum va aflati in drum spre noi trairi. Va intrebati, daca plecarea dumneavoastra a fost oportuna. Priviti cartea de la pozitia 1. Ea va poate spune ce va va astepta pe celalalt tarm si daca va aflati pe calea cea buna.
 • Dacă este a 5-a carte trasă în tarot
  Iesiti din situatia dumneavoastra de pana acum. Chiar daca nu va convine acest pas, efectuati-l fara ezitare sau sovaiala. Trebuie sa va incumetati spre un taram nou. De indata ce veti fi pornit la drum veti constientiza, ca sunteti ajutat de pe celalalt mal.
 • Dacă este a 6-a carte trasă în tarot
  Trebuie sa va despartiti de sentimentele ce v-au animat pana acum. Daca ati fost foarte legat sufleteste, ar trebui sa va distantati. Daca in schimb, ati fost distant, rece si rezervat, a sosit momentul sa topiti gheata, sa va depasiti retinerile si sa abordati lucrurile cu inima deschisa.Acum vi se ofera o sansa de a ajunge de la tulburarea multimii la linistea unitatii. Acesta este sensul afirmatiei I GING: „Folositor este a traversa Apa cea Mare".
 • Dacă este a 7-a carte trasă în tarot
  Trebuie sa va reorientati, chiar daca va vine greu s-o faceti. Desprindeti-va de optica de pana acum si deveniti constient de faptul, ca trebuie sa porniti la drum. Din perspectiva noului tarm veti deslusi cu limpezime multe din acele aspecte, care pana acum vi s-au parut ascunse. Incepeti, in joaca, cu intrebarea: „Ce-ar fi daca...?" Daca observati ca in mod subit, incepe sa se cristalizeze un gand, notati-1 ca pe un cuvant-cheie.La fel si pe urmatorul. Uitati-va zilnic peste notite. Unul din aceste ganduri va va duce la celalalt tarm.

Try the demo

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.