Carte de Tarot - 8 de Cupe

8 de Cupe

Cartea de tarot 8 de Cupe este una din cele trei carti din Tarot care simbolizeaza pornirea la drum si este expresia despartirii cu inima grea.Cartea de tarot 8 de Cupe arata ca ne desprindem dintr-un mediu familiar, despartindu-ne de oamenii si lucrurile la care am tinut cel mai mult, pentru a porni pe calea care se indreapta spre un viitor incert.Cartea de tarot 8 de Cupe nu inseamna ca suntem alungati, ci ca plecam de buna voie. Este posibil sa nu ne ramana alta alternativa. Gravitatea deosebita a acestei carti se manifesta prin aspectul ei de doua ori apasator: trebuie sa renuntam la ceva, la care tinem foarte mult si nici nu stim incotro ne indreptam.
Corespondență astrologică
Saturn/Luna, ca expresie a despartirii cu inima grea.
Imagine mitologică
Lot, cel care paraseste orasul sau natal, Sodoma.
Corespondență ging
56 Lii/Calatorul, Drumetul.

În domeniul vieții profesionale

In sfera vietii profesionale Cartea de tarot 8 de Cupe indica in primul rand despartirea de locul de munca. Poate fi vorba de despartirea de viata profesionala, fie din motive de varsta sau urmare a deciziei de a va dedica in intregime familiei, fie de reduceri de posturi sau alte cauze asemanatoare. Despartirea de familiar se imbina aici cu sentimentul de incertitudine asupra a ce ya aduce ziua de maine.Cartea de tarot 8 de Cupe poate simboliza insa si modificari de mai mica anvergura, de exemplu pierderea anumitor responsabilitati.

În planul conștiinței

In planul constiintei Cartea de tarot 8 de Cupe reprezinta o etapa de profunde intelegeri, in care devenim constienti ca trebuie sa renuntam la anumite preferinte, atitudini de viata sau parfial, la unele opinii, ce ne erau familiare.Cartea de tarot 8 de Cupe reprezinta inaintarea in varsta si exprima experienta noastra legata de Marea Desprindere, cum este denumita in filozofia Zen.

În planul relațiilor personale

In ceea ce priveste legaturile noastre personale, Cartea de tarot 8 de Cupe indica despartirea de un om sau de tovarasi, care au avut o deosebita importanta pentru noi. Ea reprezinta bifurcatia, de la care drumurile noastre se separa si ne invita sa ne luam ramas bun, cu recunostinta, iar - acolo unde se divedeste necesar - sa retezam fara ezitare cordonul ombilical, pentru a putea porni intr-o directie proprie.Cartea de tarot 8 de Cupe poate semnifica despSrtirea de inchipuirile si visele referitoare la dragostea ideala, intelegerea faprului ca printul din poveste sau femeia viselor nu pot exista in forma in care i-am intruchipat in visele noastre si ca trebuie sa acceptam realitatea, in care insa, aparent nu ni se dezvaluie cum putem descoperi aceste creaturi ale inchipuirii.

Semnificațiile pozițiilor in care se prezinta cartea "8 de Cupe"

 • Dacă este a 2-a carte trasă în tarot
  Va aflati intr-un proces de desprindere si ceea ce vedeti pana acum sunt doar lucrurile la care trebuie sa renuntati. Drumul, care se continua in viitor, vi se pare extrem de nesigur. Cartea de la pozitia 1 va va arata la ce puteti sa va. asteptati in viitorul apropiat, iar cea de la pozitia 7, cum ar trebui sa va comportati in de aceasta situatie.
 • Dacă este a 3-a carte trasă în tarot
  Resimtiti durerea despartirii si va aflati pe un drum necunoscut, despre care nu stiti unde va va duce. Nu va lasati descurajat, continuati-va drumul, chiar daca aveti genunchii moi. In curand veti simti cum pasii va vor deveni din ce in ce mai siguri. Cartea de la pozitia 1 va arata spre ce va indreptatiin viitorul apropiat, iar cea de la pozitia 6, ce sentimente veti incerca.
 • Dacă este a 4-a carte trasă în tarot
  V-ati separat si ati pornit singur la drum. Vi se citeste de pe chip ca ati plecat cu inima grea, deoarece lasati in urma un lucru extrem de pretios. Cartea de la pozitia 3 va arata cat de mult ati tinut la acesta, in timp ce cea de la pozitia 1 va va spune, daca ati facut bine pornind la drum.
 • Dacă este a 5-a carte trasă în tarot
  Lasati in urma ce va mai tine inca legat, chiar daca va este extrem de drag. Dati de inteles, ca ati pornit pe un drum propriu, de sine statator. Puteti arata fara frica cat de greu va este sa faceti acest pas, cata suferinfa va provoaca. Nu este nevoie sa jucati rolul eroului neinfricat.
 • Dacă este a 6-a carte trasă în tarot
  Pregatiti-va sufleteste de a va lua ramas bun, de a va desparti de ceea ce v-a fost atat de drag. Invatati sa deveniti independent, sa stati pe propriile picioare si sa va desprindeti, din adancul sufletului, pentru a deveni in acest chip liber.
 • Dacă este a 7-a carte trasă în tarot
  Dati-va seama de faptul ca trebuie sa porniti pe un drum propriu, chiar daca ceea ce lasati in urma inseamna foarte mult pentru dumneavoastra. Renuntati la vechiul dumneavoastra punct de vedere, dar fara a-1 inlocui imediat cu altul nou. Trebuie sa traiti o oarecare perioada de incertitudine, inainte ca o voce interioara sa va indrume spre noi orizonturi.

Try the demo

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.