Carte de Tarot - 9 de Bate

9 de Bate

Cartea de tarot 9 de bate reprezinta indaratnicia si rezistenta fata de o situatie sau experienta, de care ne simtim amenintati. Cartea de tarot 9 de bate arata, ca in realitate nu exista nici o amenintare obiectiva, ci faptul ca amintirile noastre legate de experiente dureroase anterioare au dus la aceasta atitudine tematoare. Cartea de tarot 9 de bate reprezinta acea rezerva, care in basme este numita frecvent „inima impietrita". Cartea de tarot 9 de bate exprima faptul ca adoptam o atitudine de arici si refuzam sa ne continuam drumul si sa luam decizii importante. In unele cazuri rare, Cartea de tarot 9 de bate semnifica insa exact contrariul: ca tocmai am facut un pas decisiv si folosim acum intreaga forta, pentru a inchide usa in spate, pentru a ne taia noi insine calea de intoarcere. Desi are o semnificatie pozitiva, intrucat favorizeaza evolutia, Cartea de tarot 9 de bate indica totusi ca am gresit intr-un punct: am fugit si ne temem ca trecutul sa nu ne ajunga din urma. Adevarata despartire, insa, inseamna sa inchei respectiva experienta si sa te simti stapan pe trecut, cu multa siguranta de sine, in loc de a trai cu frica in san.
Corespondență astrologică
Saturn/Venus, ca platosa de aparare si atitudine defensiva.
Imagine mitologică
Tobias, cel care refuza sa duca la indeplinire Cuvantul lui Dumnezeu.
Corespondență ging
47 Kun/Ananghie, Epuizare.

În domeniul vieții profesionale

Profesional Cartea de tarot 9 de bate reprezinta rezistenta interioara, faptul ca ne opunem anumitor innoiri, indatoriri sau altor evenimente ale devenirii profesionale. Cartea de tarot 9 de bate poate semnifica si faptul ca ne simtim amenintati de sefi, colegi sau parteneri de afaceri si, nu in ultimul rand, ca resimtim profesia exercitata sau necesitatea de a munci ca pe o amenintare. Cartea de tarot 9 de bate constituie un indiciu ca obstacolul, in fata caruia dam inapoi, nu se afla in exterior. Sunt amintirile noastre legate de esecuri sau infrangeri trecute, pe care le transpunem asupra situatiei actuale, desi intre timp ne-am mai maturizat. In acest sens, Cartea de tarot 9 de bate ne cere sa ne infrangem temerile, si, cu intreaga fiinta, sa dorim nu numai sa trece, de actualul obstacol, ci si sa ne vindecam vechile rani.

În planul conștiinței

In planul constiinfei, Cartea de tarot 9 de bate arata ca am adoptat o atitudine periculoasa, defensiva, fata de unele experiente noi, care ar putea, eventual, sa ne schimbe. Cartea de tarot 9 de bate corespunde atitudinii care incearca, prin sisteme tot mai perfecte si astfel, tot mai rigide, sa inlature toate erorile si toate sursele de pericol, pentru ca nu cumva sa mai naufragieze vreodata. Proverbul: „cel care nu invafa dintr-o greseala face o noua greseala" este adevarat, e drept, dar, atunci cand se transforma intr-un principiu de viata, duce la rigiditate si o frica exagerata de viata.

În planul relațiilor personale

In planul legaturilor personate, Cartea de tarot 9 de bate este cea a „celui care s-a fript". Ea exprima frica ce ne stapaneste de a nu fi cumva raniti, sau sa nu se redeschida vechile rani. Ne arata platosa de aparare, cu care ne acoperim intimitatea sufleteasca pentru ca nu cumva sa ne atinga ceva, ce ne-ar putea rani, si asta, cu pretul, ca nu ne mai atinge nimic ce ar constitui o profunda binefacere. Tocmai in acest domeniu, Cartea de tarot 9 de bate ne avertizeaza de pericolul ce ne paste, de a ne incrancena, de a ne posomori sau de a ne insingura interior, pentru ca ne zavoram intimitatea sufletului. Cartea de tarot 9 de bate constituie un indiciu incurajator privind faptul ca intalnirea sau deschiderea interioara, de care ne temem atat, nu constituie un pericol real.

Semnificațiile pozițiilor in care se prezinta cartea "9 de Bate"

 • Dacă este a 2-a carte trasă în tarot
  Pana acum v-ati opus si ati respins cu incapatanare idei, modalitati de abordare sau cunoasteri noi. In aceasta problema va considerati amenintat si inclinatispre o precautie exagerata. Ar trebui sa va dati seama ca nu este vorba despre o amenintare reala. Sunt doar amintirile dumneavoastra legate de rani mai vechi,care va fac sa deveniti exagerat de precaut.
 • Dacă este a 3-a carte trasă în tarot
  Va simtiti amenintat si ati cladit un puternic zid defensiv in jurul dumneavoastra. Poate ca ati simtit deja ca prin aceasta blocaj si acele trairi, ce va sunt dragi si importante. Incercati sa va deschideti treptat. Veti constata, ca nu exista nici o amenintare adevarata.
 • Dacă este a 4-a carte trasă în tarot
  Pana acum v-ati aratat incapatanat sau v-ati prezentat ca o persoana negativista. Vi s-a citit pe fata faptul ca va simteati amenintat si ca v-ati baricadat in spateleunui zid de aparare. Incercati sa priviti problema o data si din alt punct de vedere. Va veti da seama ca, in fond, nu este primejdioasa.
 • Dacă este a 5-a carte trasă în tarot
  Aratati faptul ca va simtiti amenintat si ca suntem ferm hotarat sa -va aparati din rasputeri. Faceti sa fie limpede ca, in aceasta problema, este mai bine sa fitilasat in pace. Daca tocmai ati facut un pas important, ar trebui sa va folositi intreaga forta de care dispuneti, pentru a nu va intoarce sau a recidiva.
 • Dacă este a 6-a carte trasă în tarot
  Chiar daca inca nu ati remarcat vreo primejdie, ar trebui sa fiti cu bagare de seama si sa ramaneti vigilent. Purtati inca rani, care trebuie sa se vindece. Aparati-va, si nu permiteti cicatricelor sa se redeschida. Evitati orice tentatie, care v-ar putea face sa recidivati.
 • Dacă este a 7-a carte trasă în tarot
  Recunoasteti ca ceea ce aveti de gand, va poate readuce in contact cu experiente anterioare care v-au provocat durere. Aparati-va cu hotarare impotriva demagogiei,influentelor si tentatiilor. De aceasta data ramaneti ferm, nu cedati nimic, chiar daca veti fi acuzat de rigiditate si stupiditate.

Try the demo

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.