Carte de Tarot - Asul de Spade

Asul de Spade

Cartea de tarot Asul de Spade corespunde principiului ratiunii superioare, care aici se manifesta ca forta de cunoastere si duce la claritate, lipsa de echivoc si hotarare. In contrast cu urmatoarea carte (2 de Spade), care exprima forta distructiva a indoielii, actiunea rafiunii apare in acest caz in manifestarea sa luminoasa, clarificatoare si eliberatoare. Este vorba de a transa si analiza problema cu toata ascutimea, pastrand insa privirea de ansamblu si fara a se pierde in amanunte.
Corespondență astrologică
Mercur/Marte, in sensul perspicacitatii si puterii de hotarare
Imagine mitologică
Spada cu care Alexandru Cel Mare a taiat Nodul Gordian (complicatie sufleteasca).
Corespondență ging
-

În domeniul vieții profesionale

Cartea de tarot Asul de Spade reprezinta claritatea cunoasterii ce permite luarea de decizii clare, precum si rezolvarea unor probleme extrem de incalcite. Asta poate insemna ca un vant proaspat aduce o inviorare in obisnuinte vechi sau ca tratative care se impotmolisera capata o turnura hotaratoare. Poate fi vorba si despre o discutie edificatoare, care sa elimine „norii" care ingreunau atmosfera de lucru. Si, nu in ultimul rand, ascutimea si capacitatea de separare a acestei carti de Spada pot semnaliza hotararea luata dupa o matura chibzuinta, de a parasi domeniul de activitate de pana acum.

În planul conștiinței

In planul constiintei Cartea de tarot Asul de Spade simbolizeaza ca ar trebui sa descompunem acele probleme, ce ni se pareau pana acum obstacole de netrecut, in domenii paralale, care pot fi cuprinse cu mintea si sa analizam fiecare element in parte pentru ca, dupa aceea, sa reasamblam totul intr-un intreg clarificat. Datorita acestei forte de analiza si sinteza putem depasi mari complicatii si dependente, pentru a apuca, cu scop bine precizat, pe noi cai.

În planul relațiilor personale

In domeniul relatiilor personale Cartea de tarot Asul de Spade poate reprezenta discutia lamuritoare, eliberatoare, sau rezolvarea si depasirea unor probleme profunde. Pe acest plan, modalitatea rece si lucida a acestei carti are deseori si o latura care poate duce la separare.

Semnificațiile pozițiilor in care se prezinta cartea "Asul de Spade"

 • Dacă este a 2-a carte trasă în tarot
  Ati analizat problema cu intelepciune si cu intreaga ascutime si ati ajuns la o cunoastere clara si o hotarare fara echivoc. Aveti insa grija sa nu va pierdeti in amanunte sterile sau privirea asupra intregului.
 • Dacă este a 3-a carte trasă în tarot
  Ati simtit ca problema se afla „pe muchie de cutit" si ca trebuie sa se ajunga la o hotarare clarificatoare. Aveti o atitudine foarte critica si rece. Inspirati-va, in ceea ce priveste atitudinea interioara pe mai departe, din talmacirea cartii de la pozitia 6.
 • Dacă este a 4-a carte trasă în tarot
  V-ati menifestat pana acum cu siretenie, maleabilitate. Ati demonstrat ca va intereseaza luarea unei decizii lucide,care sa va permita clarificarea problemei in cauza. Cartea de la pozitia 7 va poate furniza un indiciu, cum ar putea arata aceasta decizie.
 • Dacă este a 5-a carte trasă în tarot
  Aratati-va darzenia si hotararea de a transa problema in cauza cu intelepciune si iscusinta. Aratati ca aveti un spirit mobil, versat din punct de vedere al logicii si totodata sensibil, atunci cand este vorba de rezolvarea unor probleme si ca, pe langa spirit analitic, aveti si capacitatea de sinteza.
 • Dacă este a 6-a carte trasă în tarot
  Trebuie sa abordati problema cu luciditate, eventual sa fiti pregatit pentru o confruntare si sa actionati cu scepticism rational. Fiti cat se poate de treaz si incercaji sa va distantati interior. Va va fi astfel mult mai usor sa luati o decizie cinstita si o hotarare inteleapta.
 • Dacă este a 7-a carte trasă în tarot
  Abordati, pentru inceput, problema in mod abstract si incercati sa descifrati ideea sau formula care se ascunde in spatele ei. Procedati in mod logic, mergand pana in detalii, dupa care trageti concluziile cu intreaga ascutime a mintii. Veti reusi in acest mod sa descoperiti punctul esentialal problemei, care v-a scapat pana acum si veti obtine un tablou de ansamblu limpede si fara echivoc.

Try the demo

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.