Carte de Tarot - Cavalerul de spade

Cavalerul de spade

Cartea de tarot Cavalerul de Spade simbolizeaza atmosfera inghetata, causticitatea, discordia si vrajba, in stare sa intunece trairile omenesti, chiar si cele mai placute. Este posibil ca raceala pe care o aduce cu sine sa permita o mai mare limpezime si o cunoastere lucida, dar de regula Cartea de tarot Cavalerul de Spade reprezinta in primul rand latura negativa a elementului aer pe care-1 exprima. Aceasta inseamna: distantare rece, certuri taioase, viclenie, batjocura.Cartea de tarot Cavalerul de Spade este deseori un prim mesager al despartirii, vrajbei, al controverselor de deosebita asprime si al josniciei intentionate.
Corespondență astrologică
Saturn/Venus, ca exprimare a racelii si duritati in relatii si contacte sau Marte/Mercur, sub forma preciziei cunoasterii
Imagine mitologică
Boreas, vantul inghetat din nord, considerat fecund, in ciuda frigului pe care-1 aduce cu sine.
Corespondență ging
-

În domeniul vieții profesionale

Pe plan profesional Cartea de tarot Cavalerul de Spade indica frecvent o racire dramatica a atmosferi de lucru.Cartea de tarot Cavalerul de Spade defineste o faza dusmanoasa, in care ne manifestam excesiv de critic sau suntem noi insine expusi criticilor acide ale celorlalti. Numai in cazuri rare aceasta tensiune imbraca un aspect clarificator, purificator, ajutator. Ranile pe care le primim sau le pricinuim altora in aceasta faza sunt deosebit de profunde si se vindeca foarte greu. Gerul pe care-1 reprezinta Cartea de tarot Cavalerul de Spade poate distruge o temelie ce s-a dovedit trainica pana in prezent.Aceasta duce la esuarea afacerilor, proiectelor sau altor initiative profesionale si nu arareori Cartea de tarot Cavalerul de Spade semnifica sfarsitul unei colaborari.

În planul conștiinței

In planul constiintei Cartea de tarot Cavalerul de Spade reprezinta o perioada de racire si atitudine critica, chiar autocritica.Cartea de tarot Cavalerul de Spade arata ca ne distantam, pentru a ne analiza atat pe noi insine dar si pe cei ce na inconjoara cu suspiciune, dezvoltand totodata o disponibilitate exagerata pentru conflicte, care de fapt nu ne sta in caracter. Este o perioada in care suntem doboratf sub povara indoielilor, in care temelia valorilor si conceptiilor dupa care ne-am ghidat pana acum devine victima ironiei amare si batjocurei muscatoare. Si aici perioada geroasa poate avea un caracter purificator, atunci cand ne obliga sa analizam in mod critic valoarea si incarcatura de realism a convingerilor frivole si opiniilor la moda.

În planul relațiilor personale

In planul relatiilor noastre personale Cartea de tarot Cavalerul de Spade isi arata insa cel mai frecvent latura otravita si dureroasa.Cartea de tarot Cavalerul de Spade reprezinta nu doar subita racire si impietrire a unor sentimente calde, ci adesea chiar si transformarea acestora in amaraciune, ura sau batjocura, plina de sarcasm.Cartea de tarot Cavalerul de Spade arata ca pana si cele mai profunde sentimente pot deveni subit victime ale unor remarci dispretuitoare sau calomnii incisive, pentru ca, astfel „obiectivizate" si smulse de la sanul priincios al impacarii sufletesti, sa fie expuse luminii necrutatoare, unde se zbat ca pestele pe uscat pana se sfrijesc si pier.

Semnificațiile pozițiilor in care se prezinta cartea "Cavalerul de spade"

 • Dacă este a 2-a carte trasă în tarot
  Aveti o atitudine foarte distanta, probabil excesiv de critica si sunteti pus pe galceava. Este posibil ca perspectiva ce vi se deschide sa incline mai degraba spre o atitudine rautacioasa.
 • Dacă este a 3-a carte trasă în tarot
  Sunteti catranit si plin de ura, poate chiar impietrit. Va simtiti revoltat si dornic de razbunare. Daca aceasta talmacire vi se pare exagerata, sunteti cel pu|in rece, distant si artagos, inclinat sa va aparati de sentimente mai calde prin observatii dispretuitoare,batjocura plina de sarcasm. Vedeti daca nu vi se recomanda o atitudine mai afectuoasa prin cartea de la pozitia 6.
 • Dacă este a 4-a carte trasă în tarot
  Sunteti rece, distant, poate chiar rautacios sau cel putin va dati drumul la limba ascutita si va aratati dornic de confruntare. Ati lasat o impresie extrem de calculata si critica. Este posibil sa vi se recomande sa va aratati ceva mai prietenos, de catre cartea de la pozitia 5.
 • Dacă este a 5-a carte trasă în tarot
  Aratati-va dintii. Nu lasati sa planeze nici un dubiu asupra hotararii dumneavoastra de a lupta si a va apara interesele cu toata asprimea. Procedati rece, cu siretenie si fiti gata de a lovi.
 • Dacă este a 6-a carte trasă în tarot
  De aceasta data nu va incredeti in sentimente si respingeti orice incercari de lingusire din partea altora - daca trebuie, cu o ironie sarcastica. Pastrati o atitudine extrem de critica. Altfel puteti fi pacalit sau exploatat.
 • Dacă este a 7-a carte trasă în tarot
  Procedati cu raceala si intr-un mod pe cat posibil mai critic. Pastrati distanta. Ajungeti intr-un mediu ce poate deveni periculos si in care veti avea nevoie de intreaga perspicacitate, disponibilitate de a face fata unor conflicte precum si de tot rafinamentul dumneavoastra.Lasati sa se inteleaga ca nu puteti fi influentat nici prin promisiunisi niciprinamenintari.

Try the demo

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.