Carte de Tarot - Cumpatarea

Cumpatarea

Semnificatia cartii de tarot Cumpatarea devine mai usor de inteles, daca o numim „masura justa". Cartea de tarot Cumpatarea personifica antiteza sanatoasa fata de cartea care ii urmeaza in jocul de Tarot, Diavolul (XV), care simbolizeaza lipsa de masura. Armonia, echilibrul, calmul si pacea sufleteasca constituie, dimpotriva, trasaturile caracteristice Cumpatarii.Cartea de tarot Cumpatarea simbolizeaza experienta benefica de a fi sanatos si echilibrat sufleteste, de a ne respecta si aprecia pe noi insine si de a fi totodata, ca rezultat al acestei atitudini, in armonie cu mediul care ne inconjoara. In cazul unui substrat corespunzator al intrebarii puse, Cartea de tarot Cumpatarea simbolizeaza vindecarea si insanatosirea.
Corespondență astrologică
Venus, in sensul armoniei si ponderarii.
Imagine mitologică
Nemesis, zeita greaca a masurii si cumpatarii
Corespondență ging
15 Kien/Modestia

În domeniul vieții profesionale

In planul cotidianului profesional Cartea de tarot Cumpatarea inseamna ca rezolvam echilibrat si calm sarcinile primite.Cartea de tarot Cumpatarea simbolizeaza atat o atmosfera de lucru amicala, armonioasa, cat si un ritm de munca, care ne permite sa ramanem degajati si calmi, fara suprasolicitari sau subsolicitari. Sarcinile care in alte perioade se rezolvau sub tensiune, pot fi duse acum la bun sfarsit cu calm si degajare. Aceasta stare nu are nimic de-a face cu lenea, lipsa de interes, slabiciunea sau, si mai rau, cu neglijenta.Cartea de tarot Cumpatarea reprezinta o liniste plina de vigoare, care permite sa se actioneze cu siguranta si eficienta pentru atingerea scopului propus.

În planul conștiinței

In planul constiintei masura justa simbolizeaza armonia dintre corp, suflet si spirit. Aceasta inseamna ca suntem impacati cu noi insine, ca suntem in armonie cu Marele Intreg, ca suntem intr-o stare de detasare calma, ca ne apreciem si ca am lasat in urma excesul de zel, chinuitoarele indoieli de sine. Pornind din aceasta experienta profunda vom putea, fara nici un efort, fara ambitii si vanitati sa aducem pacea, sa indreptam pasii altora spre fericire si sa constituim noi insine un exemplu demn de urmat.

În planul relațiilor personale

In planul relatiilor personale Cartea de tarot Cumpatarea simbolizeaza faza pasnica a intelegerii armonioase, intalnirii amicale si deschise, precum si a atractiei dragastoase. Aceasta experienta poate fi traita numai in liniste. Nu activitatea, ci intimitatea sufleteasca, nu stralucirea exterioara, ci modestia plina de farmec, vor fi trasaturile acestei experiente.Cartea de tarot Cumpatarea poate anunta si legaturi noi, care ne vor aduce fericire.

Semnificațiile pozițiilor in care se prezinta cartea "Cumpatarea"

 • Dacă este a 2-a carte trasă în tarot
  Ati contemplat lucrurile cu calm si detasare si nu v-ati lasat dus in eroare. Atentia dumneavoastra, este indreptata spre echilibru. Aveti o atitudine pasnica si impaciuitoare. Pastrati aceeasi atitudine, completand-o in sensul indicat de cartea etalata la pozitia 7.
 • Dacă este a 3-a carte trasă în tarot
  Pana acum ati fost calm si detasat, pastrandu-va impacarea sufleteasca. Incercati sa pastrati si in continuare acelasi ecilibru si nu va lasati smuls din impacareadumneavoastra.
 • Dacă este a 4-a carte trasă în tarot
  Va prezentati prietenos, detasat si impaciuitor. Chiar si cand apareti in public lasati o impresie detasata si simtiti ca va aflati in armonie cu ceilalti. Pastrati aceasta forta plina de calm si completati-o in modul pe care vi-1 indica cartea etalata la pozitia 5.
 • Dacă este a 5-a carte trasă în tarot
  Aratati natura dumneavoastra, bucuria si detasarea dumneavoastra. Lasati-va timp. Evitati in modul dumneavoastra de prezentare orice exagerare, dramatizare sau artificiu. Procedati simplu, cinstit si cu sensibilitate. Calmul binefacator pe care il iradiati da puteri celorlalti.
 • Dacă este a 6-a carte trasă în tarot
  Cautati in liniste calea spre impacare, si nu va lasati descumpanit. Tablourile sunt hrana sufletului si muzica este apa, de care este insetat.Lasati-va timpul necesar si rasfatati-va prin faptul ca sunteti fericit si impacat.
 • Dacă este a 7-a carte trasă în tarot
  Analizati problema cu calm. Intai impacati-va cu dumneavoastra insiva. Eliberati-va de orice suparare si invidie, de orice indoieli chinuitoare si orgoliu bolnavicios.Faceti pace cu dumneavoastra insiva si cu ceilalti. Mergeti pe calea ce ati ales-o cu satisfactie si atentie amicala.

Try the demo

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.