Carte de Tarot - Diavolul

Diavolul

Dintre toate cartile de Tarot, Cartea de tarot Diavolul poate fi deslusit cel mai greu, intrucat pentru fiecare are o infatisare anume. Partea comuna a trairii caracterizate de el rezida in experienta dependentei, lipsei de vointa, esuarii atitudinilor si modurilor de actiune bune, care contravin convingerilor noastre.Cartea de tarot Diavolul corespunde laturii intunecate a multor carti de Tarot: fata de Mag (I), el reprezinta Magia Neagra. El constituie o parte din latura intunecata a Marii Preotese (II), fatarnicia si principiul aservit materialismului ca opus Marelui Preot (V), latura degenerate in lupta pentru putere sau lascivitatii lipsite de suflet a Indragostitilor (VI), latura coruptibila si ingamfata a Dreptatii (XI). El personifica poftele nelimitate ale Puterii (VIII), lipsa de cumpatare ca antiteza a Cumpatarii (XIV), el este stapan peste multe parti din suprafata Lunii (XVII).Cartea de tarot Diavolul ne apare de cele mai multe ori intr-o forma imbietoare.Cartea de tarot Diavolul ne arata ca ne jucam cu focul. Intr-un plan mai profund Cartea de tarot Diavolul simbolizeaza ca in contextul intrebarii puse intram in contact cu latura noastra intunecoasa.
Corespondență astrologică
Pluto, sub forma expresiei puteriiintunecate.
Imagine mitologică
Tentatia, ingerii cazuti, Iuda, tradatorul.
Corespondență ging
36 Ming/Intunecarea Luminii

În domeniul vieții profesionale

In viata profesionala Cartea de tarot Diavolul inseamna ca forta noastra morala, convingerile si bunele noastre principii sunt supuse ispitei. In context poate fi vorba de afaceri posibile, care sa ne asigure un castig gras datorita faptului ca abuzam de credulitatea sau nestiinta partenerului de afaceri. Este insa posibil sa ni se dea si sarcini care sa contravina principiilor noastre, fiind posibil ca, in cazul ca le refuzam, sa ne periclitam situatia materiala sau locul de munca. Fireste ca si in acest caz Diavolul se manifesta viclean, oferindu-ne suficient „ajutor" pentru linistea constiintei: afacerea murdara primeste un aspect imaculat, pare dintr-o data ca o adevarata binefacere iar restul de retineri morale este dat la o parte prin scuza ca „daca nu fac eu aceasta afacee, cu siguranta o va face un altul".

În planul conștiinței

In planul constiintei Cartea de tarot Diavolul simbolizeaza ca ajungem sa ne cunoastem laturile intunecate. Acestea sunt experiente prin care devenim constienti de lipsa de libertate sau dependenta noastra. Doar rareori este vorba, in context, de obsesie, pofta de putere si dorinta de a ucide sau de dependenta sufleteasca, care, in intunecimea lor, pot apare aproape ca fascinante. De regula este vorba mai degraba de laturile murdare ale existentei cotidiene, viciile ascunse de care ne rusinam, tocmai datorita caracterului lor profanator dar de care totusi nu ne putem debarasa: neseriozitatea notorie, minciuna cotidiana lipsita de sens, goana dupa placeri. Pe langa aceasta, cartea simbolizeaza sau poate exprima o conceptie de viata in care ne temem de raul „din afara" fara sa ne dam seama ca de fapt nu facem decat sa privim in oglinda sufletului nostra.

În planul relațiilor personale

Pe planul relatiilor personate Diavolul isi prezinta latura cea mai „seducatoare". Aici regasim tentatiile sale atotpromitatoare, excitante, pasionale, senzuale. In orice caz, Cartea de tarot Diavolul trebuie inteleasa totodata si ca un avertisment, ca ne jucam cu focul . In afara de aceasta, Cartea de tarot Diavolul poate indica orice fel de de degenerare nefericita a unei relatii, cum sunt complicatiile sufletesti si dependenta, tirania, senzualitatea plina de cruzime si mentalitatea de santajist.

Semnificațiile pozițiilor in care se prezinta cartea "Diavolul"

 • Dacă este a 2-a carte trasă în tarot
  Sunteti constient ca nu sunteti liber in aceasta problema. Fie sunteti constient ca sunteti legat sau poate, chiar implicat in situatia dumneavoastra de pana acun, sau sunteti atat de fascinat de ceea ce v-ati propus, incat simtiti o atractie magica, chiar daca aceasta contravine principiilor dumneavoastra.Este posibil sa fi urmarit pana acum o idee fixa sau sa fiti sub obsesia unui anumit grad.
 • Dacă este a 3-a carte trasă în tarot
  Simtiti ca sunteti prizonierul unui farmec deosebit de mare sau ca, din alte motive, va simtiti legat, poate chiar dependent, in problema in cauza. Aveti posibilitatea de a va elibera din aceasta situatie. In primul rand trebuie sa deveniti constient de intreaga dimensiune a problemei,aducand la lumina si aspectele inca nemarturisite si apoi porniti in mod consecvent pe calea pe care v-o propun cartile etalate la pozifiile 5 la 7.
 • Dacă este a 4-a carte trasă în tarot
  Fie ca v-ati prezentat ca marele seducator, fie v-ati aratat latura negativa; poate ca vi s-a citit pe fata implicarea in aceasta problema si faptul ca nu va simtiti liber de a actiona in conformitate cu convingerile dumneavoastra.
 • Dacă este a 5-a carte trasă în tarot
  Aratati latura dumneavoastra intunecata. Ceea ce v-ati pus in gand va va oferi suficiente ocazii sa ajungeti in contact cu Umbra dumneavoastra. Folositi acest prilej pentru a cunoaste laturile neintegrate ale personalitatii dumneavoastre si a le izbavi.
 • Dacă este a 6-a carte trasă în tarot
  Fiti extrem de prudent. Deveniti constient ca sunteti pe cale de a fi dus in ispita. Cand va jucati cu focul, trebuie sa aveti neaparat grija sa nu mergeti prea departe. Puteti cadea foarte usor in lipsa de cumpatare, sau sa deveniti dependent, poate chiar sa va expuneti santajului.
 • Dacă este a 7-a carte trasă în tarot
  Deveniti constient de faptul ca va indreptati spre o experienta de viata in care va va fi pusa la incercare taria de caracter. Va rog nu cumva sa credeti ca toate riscurile va sunt deja binecunoscute. Diavolul se ascunde nu numai in detalii, ci intotdeauna acolo, unde banuiti mai putin.

Try the demo

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.