Carte de Tarot - Forta

Forta

Cartea de tarot Puterea are o anumita inrudire cu cartea Magul (I). Intr-un mod asemanator, si aici, puterea neobisnuita se bazeaza pe secretul profundei armonii interioare. Daca, in cazul Magului, marea putere de influenta isi are obarsia in concordanta armonioasa dintre fortele constiente si subconstiente, vitalitatea, curajul si pasiunea simbolizate de aceasta carte sunt expresia concilierii dintre omul civilizat si natura sa animalica.Cartea de tarot Puterea arata ca scopul urmarit nu poate consta in a ne ascunde pornirile instinctuale in spatele unei spoieli de virtute, ci dimpotriva, de a intampina deschis fortele arhaice, adeseori inspaimantatoare, care salasluiesc in noi, pentru a le imblanzi treptat prin acceptare plina de iubire si duhul blandetii. In acest mod ne vor sta la dispozitie nu numai aceste forte arhaice ci si toate rezervele de putere pe care, pana acum, le-am intrebuintat pentru reprimarea acestor instincte.
Corespondență astrologică
Leul, in sensul incuviintarii date vietii, vitalitatii, mandriei
Imagine mitologică
Zeitele calarind goale pe spinarea leilor. Hebe, sofia zeului furtunii la hititi; Heba, sotia lui Heracle.
Corespondență ging
26 Da Ciu/Puterea de imblanzire a Maretului.

În domeniul vieții profesionale

Pe plan profesional Cartea de tarot Puterea simbolizeaza ca ne daruim rezolvarii sarcinilor cu toata energia si adevarata pasiune.Cartea de tarot Puterea exprima curajul si spiritul intreprinzator pe care le putem mobiliza, in timpul indeplinirii sarcinilor cand suntem in forma din punct de vedere fizic si cand simtim bucuria de a fi strabatuti de fluidul fortelor noastre.Cartea de tarot Puterea indica perioada unei extraordinare forte creatoare, a unei mari motivatii si, in aceiasi masura, bucuria succesului.

În planul conștiinței

Pe planul constiintei noastre Cartea de tarot Puterea este un indiciu cu privire la o schimbare importanta, care se explica prin simbolistica pe care o are in din sfera alchimie, in care Leul Rosu este considerat mijlocul de a transforma in aur substantele inferioare. Transpus asupra omului, aceasta inseamna ca sarcina noastra consta in a nu condamna sau nega fortele care salasluiesc in noi, stigmatizate ca instincte primare, ci de a „innobila", in triplul sens al cuvantului, adversitatea dintre constiinfa noastra civilizata si natura noastra animalica.

În planul relațiilor personale

In planul relatiilor noastre personale este exprimat in primul rand aspectul pasional al Cartea de tarot Puterea.Prin aceasta Cartea de tarot Puterea simbolizeaza relatii caracterizate de o mare vitalitate, de un temperament vulcanic si, cateodata, si de iesiri dramatice. Legaturi de aceasta natura constituie de regula un tezaur de forta care reprezinta un nesecat izvor de energie pentru viata noastra cotidiana si numai in cazuri izolate, dramatismul distructiv al relatiei dintre Carmen si infocatul ei admirator, Don Jose.

Semnificațiile pozițiilor in care se prezinta cartea "Forta"

 • Dacă este a 2-a carte trasă în tarot
  Sunteti constient de forta dvs. precum si de faptul ca, pentru ceea ce intentionati, aveti nevoie de multa energie, curaj si chiar de disponibilitatea de asumare a unor riscuri. Porniti de la premisa ca veti reusi daca veti lupta cu toate fortele.Doar daca pe pozitia 7 cad Moartea (XIII) sau Decarul (10) de Spade, este mai bine sa renuntati la planurile pe care le aveti.Toate celelalte carti va vor indica locul spre care trebuie sa va dirijati in primul rand fortele.
 • Dacă este a 3-a carte trasă în tarot
  Ceea ce intentionati sa faceti v-a adus intr-o stare de agitatie interioara si ati trecut la fapte cu adevarata pasiune. Doriti sa faceti dovada, in mod curajos, a intregii forte si impulsivitatii de care dispuneti, sa traiti din plin entuziasmul si placerea.Cartea de la pozitia 6 va poate sa va arate cum este cel mai indicat sa folositi marea forta a sentimentelor dvs.
 • Dacă este a 4-a carte trasă în tarot
  V-ati aratat forta, lasand impresia unei persoane mandre, curajoase, animate de spirit intreprinzator, eventual si puternic agitate sau invincibile. Daca aceasta corespunde starii dvs. interioare de spirit, nimic nu va va putea impiedica sa va atingeti telul. Daca insa ati mimat rolul celui puternic, este bine sa va schimbati modul de manifestare cat se poate de repede, in sensul indicat de cartea de la pozitia 5.
 • Dacă este a 5-a carte trasă în tarot
  Faceti dovada curajului, vointei si mandriei de care sunteti capabil si aratati ca sunteti dispus sa luptati, in aceasta problema, aidoma unui leu. Treceti la infaptuirea intentiilor dvs. cu placere si pasiune si aveti incredere in faptul ca, de aceasta data, sunteti de neinvins.
 • Dacă este a 6-a carte trasă în tarot
  Permiteti pasiunilor dumneavoastra sa izbucneasca, in aceasta problema, intr-un foc intens. Procedati cu multa vigoare la realizarea a ceea ce v-ati propus. Bucurati-va de placerea pe care v-o produce constiinta puterii dumneavoastra. Acolo unde este necesar, actionati cu salbaticie, intr-un mod de neimblanzit.
 • Dacă este a 7-a carte trasă în tarot
  Fiti constient ca patrundeti intr-un camp al Puterii, care, pe de o parte va solicita intreaga atentie si capacitate de actiune, dar, pe de alta parte, va confera multa energie, vitalitate si o mare putere de concentrare. Cu constiinta Puterii dumneavoastra, procedati cu indrazneala si cutezanta la ce v-ati propus,iar daca si cartile de la pozitiile 1, 5 si 6 sunt incurajatoare, puteti sa va lasati chiar antrenat intr-o aventura.

Try the demo

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.