Carte de Tarot - Judecata

Judecata

Cartea de tarot Justitia poate fi usor interpretata gresit, daca ne luam dupa numele ei. Justitia, in special Judecata de Apoi, la care se face referire in acest sens, este pusa in legatura in principal cu pedepsirea, osandirea si,frica, groaza. Semnificatia unei carti trebuie insa intotdeauna desprinsa atat din imaginea reprezentata cat si din simbolurile sufletesti si mitologice care se ascund in spatele ei. Invierea din morti, reprezentata de Cartea de tarot Justitia, arata cutremuratorul eveniment al mantuirii si eliberarea a tot ce inainte fusese ingropat sau tinut prizonier.Cartea de tarot Justitia arata ca Adevarul, Dumnezeirea, scapa din incarcerare si se ridica spre Lumina. Cartea de tarot Justitia are o semnificatie strabatuta in totalitate de sentimentul fericirii.Cartea de tarot Justitia simbolizeaza pasul decisiv al devenirii de sine, reusita procesului de transformari alchimiste, care face ca materia inferioara sa capete consistenta superioara. Pe un plan apropiat cotidianului, Cartea de tarot Justitia simbolizeaza orice forma de eliberare: de griji si nevoi, de situatii sau legaturi ingrate, de complexe si timiditate.Cartea de tarot Justitia poate constitui apoi si un indiciu cu privire la faptul ca „comoara" noastra se ascunde in intentiile legate de aceasta carte.
Corespondență astrologică
Jupiter/Uranus, in legatura armonioasa cu Soarele sau semnul Varsatorului, ca expresie a eliberarii
Imagine mitologică
Dezgroparea comorii; Eliberarea frumoasei prizoniere; Descoperirea elixirului vietii; dar si Zeii si Eroii inviati din morti sau scapati din imparatia subpamanteana: Inanna, Osiris, Orfeu, Odiseu, Heracle, Psiheea si Enea.
Corespondență ging
40 Hie/Eliberarea

În domeniul vieții profesionale

Pe plan profesional Cartea de tarot Justitia indica o faza decisiva. Cartea de tarot Justitia apare frecvent in legatura cu o concediere sau alta schimbare hotaratoare. Pe de o parte, Cartea de tarot Justitia semnifica faptul ca resimtim despartirea ca pe o mantuire si eliberare, iar pe de alta parte, ca noua cale ne va duce spre trariri mai profunde, spre adevarata noastra chemare. In cazurile cand aceasta carte apare fara vreo legatura cu modificari in plan profesional, Cartea de tarot Justitia este un indiciu asupra eliberarii de orice grija si apasare.Cartea de tarot Justitia arata ca, in spatele pojghitei exterioare a sarcinilor noastre cotidiene, curge un izvor de profunda implinire.Cartea de tarot Justitia semnifica incheierea cu succes a unor examene, unor indatoriri sau proiecte deosebite, sau a perioadei de invatatura si formare.

În planul conștiinței

Cartea de tarot Justitia arata ca ne aflam in fata pasului hotarator de a mantui partile intunecate, dispretuite sau neluate in seama pana acum ale „Eu-lui" nostru, pentru a descoperi adevarata si luminoasa lor infatisare.Cartea de tarot Justitia poate reprezenta trairi, care ne fac sa intelegem cu recunostinta, ca ne-am izbavit de incurcaturi, legaturi sau fixatii mai vechi.Cartea de tarot Justitia reprezinta trezirea dintr-o existenta oarba, anestezica si dobandirea constiintei, intr-un moment de iluminare, asupra infinitei libertati si marefiei Creadei.

În planul relațiilor personale

In planul legaturilor personale Cartea de tarot Justitia arata ca putem gasi in relatia actuala sau - in cazul ca ducem o existenta solitara - ca vom gasi in relatia pe care suntem pe cale sa o incepem, adevarata (noastra) „comoara". Nu este vorba, in context, de intalnirea, pusa in prim plan, cu printul din poveste sau femeia visurilor noastre, ci de o profunda schimbare interioara, datorita careia vom realiza in ce mod ne-am barat pana acum, noi insine, calea spre aceasta intalnire imbucuratoare. Aceasta traire constituie motivul principal al multor mituri si basme, in care, in final, Eroul isi invinge timiditatea si repulsia pentru ca tocmai in respectiva clipa sa aiba revelatia modului in care, atat de detestatul monstru, impotriva caruia a luptat, isi dezvaluie infatisarea luminoasa sub chipul unui print si unei printese.

Semnificațiile pozițiilor in care se prezinta cartea "Judecata"

 • Dacă este a 2-a carte trasă în tarot
  Sunteti constient de faptul ca v-ati eliberat de legaturi si lanturi mai vechi. Daca atitudinea dumneavoastra este justa veti descoperi in fata dumneavoastra un camp roditor, pe care-1 veti putea lucra,in conformitate cu adevarata dumneavoastra natura, intr-un mod judicios. Cartea etalata la pozitia 1 va arata unde va va duce noua libertate.
 • Dacă este a 3-a carte trasă în tarot
  Tanjiti dupa trairea intensa de libertate interioara si certitudinea de a trai in mod autentic, sau ati facut tocmai un pas important in aceasta directie. In orice caz, cartea de la pozitia 1 va va arata, daca mai aveti de trecut si alt obstacol sau daca puteti deja sa respirati usurat.
 • Dacă este a 4-a carte trasă în tarot
  Trebuie sa lasafi impresia unei persoane eliberate. Daca aceasta atitudine nu este doar prefacuta, ati trecut printr-o experienta importanta si atireusit sa va apropiati in mod decisiv de cunoasterea de sine. Cartea de la pozitia 5 va va arata ce puteti face cel mai bine cu nou-dobadita dumneavoastra libertate.
 • Dacă este a 5-a carte trasă în tarot
  Faceti dovada curajului dumneavoastra si lasati in urma tot ce v-a tinut legat pana acum. Aidoma pasarii Phonix, renasteti din propria cenusa. Ati ajuns la un punct, de care depinde totul, si nu trebuie sa permiteti sa apara nici o indoiala in legatura cu faptul ca veti trece si ultimul obstacol ramas. Nu veti regreta atitudinea dumneavoastra.
 • Dacă este a 6-a carte trasă în tarot
  Poate ca ati simtit deja ca va aflati in pragul pasului decisiv spre libertate. Va veti simti ca nou-nascut. Trebuie sa fiti curajos si nu va pierdeticurajul tocmai acum, atat de aproape de tinta. Muscati din marul amar si veti descoperi ca ascunde un sambure aurit.Trebuie salasati sa prinda viata un sentiment pe care, pana acum, 1-ati refulat cu teama.
 • Dacă este a 7-a carte trasă în tarot
  Deveniti constient de faptul ca vi se deschid perspective noi. Va aflati pe calea mantuirii si eliberarii. Faceti loc unei judecati, care nu-si gasea pana acum locul in conceptia dumneavoastra asupra lumii. Nu ezitati sa treceti si ultimele obstacole. Indrazniti un pas pe care pana acum 1-ati evitat.Nu veti regreta.

Try the demo

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.