Carte de Tarot - Moartea

Moartea

Cartea de tarot Moartea inseamna despartire, marea renuntare, sfarsitul.Cartea de tarot Moartea devine insa si un precursor al noului, a ce va fi. Cartea in sine ne pune in primul rand in vedere sfarsitul. Partea buna poate consta intr-o izbavire in pace, pe care am dorit-o de multa vreme, insa fireste ca in legatura cu tematica acestei carti vom trece si prin experiente dureroase. Spre deosebire de Decarul (10) de Spade, care indica sfarsitul arbitrar, si astfel totodata inainte de vreme, Cartea de tarot Moartea reprezinta mereu sfarsitul natural si inseamna ca a sosit momentul sa dam drumul la ceva.Pe nedrept Cartea de tarot Moartea este o carte temuta. Cei care prezinta in mod incurabil totul in roz si care nu o inteleg o talmacesc doar ca vestitor al Noului si vor sa ne priveze de trairea profunda a despartirii si de atitudinea pozitiva fata de viata, optimism, legata de acest lucru.
Corespondență astrologică
Saturn in casa Nr. 8. Planeta frontierei, a separarii si despartirii
Imagine mitologică
Fratii Thanatos (Moartea) si Hypnos (Somnul), fiii Noptii(Nyx).
Corespondență ging
59 Huan / Dizolvarea

În domeniul vieții profesionale

Pe plan profesional Cartea de tarot Moartea semnifica in general sfarsitul activitatii noastre de pana acum. Cartea de tarot Moartea ne cere sa renuntam la sarcinile sau pozitia noastra si sa ne golim interior, pentru ca sa fim pregatiti pentru ceea ce va urma. Nu ar trebui sa ne indreptam in mod pripit atentia spre viitor, ci sa incheiem in liniste si pace socotelile cu trecutul si sa ne punem in acest moment intrebarea daca am indeplinit asteptarile puse in noi. Numai in acest mod putem sa ne despartim cu acest sentiment al implinirii.

În planul conștiinței

In planul constiintei Cartea de tarot Moartea inseamna ca am ajuns la sfarsitul unui proces evolutiv si trebuie sa renuntam acum la vechea imagine despre lume sau identitate. In context este vorba adesea despre conceptii, pareri sau convingeri, care nu provin in realitate din propria noastra fiinta ci care au fost imprumutate, in timpuri mai vechi de la parinti, educatori sau alte modele, fiind preluate adesea intr-un mod necritic.Intr-un plan mai profund, Cartea de tarot Moartea inseamna ca dobandim o imagine noua despre moarte.

În planul relațiilor personale

In privinta relatiilor noastre personale, Cartea de tarot Moartea inseamna ca o faza evolutiva se apropie de sfarsit, fiind deseori simbolizata si despartirea de un tovaras de drum. Chiar daca este extrem de dureroasa, nu putem sa ne sustragem acestei experiente. Nu ne este permis sa incercam sa ne ascundem de Despartire sau sa fugim de ea, pentru ca cel ce fuge este expus blestemului. Dimpotriva, ar trebui sa multumim tovarasului nostru pentru timpul petrecut impreuna si sa-i urma, cu prietenie, ramas bun la despartire, atunci cand va porni pe noul sau drum.

Semnificațiile pozițiilor in care se prezinta cartea "Moartea"

 • Dacă este a 2-a carte trasă în tarot
  In gand ati considerat deja problema terminata. Ati inteles ca sosise timpul sa va desprindeti. Cartea etalata la pozitia 1 va arata ca a sosit deja vremeasa va intoarceti spre Nou, in timp ce cartea etalata la pozitia 7 va va spune cum sa procedati
 • Dacă este a 3-a carte trasă în tarot
  V-ati desprins in forul dumneavoastra intim de aceasta problema si probabil inca mai resimtiti durerea despartirii. Lasati-o sa plece definitiv si fiti recunoscator pentru timpul ramas in urma. Cartea etalata la pozitia 6 va va spune, daca mai trebuie sa aveti rabdare sau deja puteti sa va deschideti Viitorului.
 • Dacă este a 4-a carte trasă în tarot
  V-ati separat pentru a porni pe cai noi. Insa deocamdata va mai aflati in faza de despartire. Lasati-va timpul si linistea necesara pentru a incheia cu adevarat experienta trecuta. Cartea etalata la pozitia 5 va poate indica cat de departe ati ajuns in acest sens. Cartea de la pozitia 1 va va da un indiciu cu privirela ceea ce va va astepta in viitorul imediat.
 • Dacă este a 5-a carte trasă în tarot
  A sosit momentul de a arata deslusit ca ati terminat cu trecutul si ati pornit pe un drum nou. Puneti punct in mod limpede si deschideti-va bratele, pentru ca noul sa va gaseasca pregatit. Luati-va ramas bun in mod constient, recunostinta cuvenita, pentru experienta trecuta.
 • Dacă este a 6-a carte trasă în tarot
  Trebuie sa va desprindeti in adancul sufletului de nazuintele si dorurile dumneavoastra, luati-va ramas bun si puneti-va totodata intrebarea daca ati implinit ceea ce se astepta de la dumneavoastra. In acest caz, cu toata durerea ce va incearca, lasati sa va copleseasca sentimentul de implinire si recunostinta. In caz contrar, verificati ce mai puteti face pentru ca aceasta despartire sa duca la un sfarsit pasnicsi fari echivoc.
 • Dacă este a 7-a carte trasă în tarot
  Deveniti constient ca trebuie sa va luati ramas bun. Despartiti-va de conceptiile si modul de gandire de pana acum.Cu cat desprinderea va fi mai clara si evidenta, cu atat veti dobandi mai repede si usor o noua conceptie, care sa va deschida ochii asupra evolutiilor viitoare.

Try the demo

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.