Carte de Tarot - Nebunul

Nebunul

Cartea de tarot Nebunul reprezinta copilul din noi. Reprezinta un nou inceput precum si o fire deschisa fara prejudecati. Este expresia nepasarii, lipsei de griji bucurandu-se de viata si arata ca mergem inainte, plini de uimire si fara sa ne asteptam la ceva anume, intr-un nou domeniu de viata.Cartea de tarot Nebunul poate avea atat semnificatia unei firi copilaresti, naivitate, nestatornicie sau chiar prostie sau de perceptie inteleapta, modesta si respectuoasa, la care putem ajunge la capatul unor cautari adeseori indelungate si pline de dificultate.Cartea de tarot Nebunul poate personifica atat sugubatul, dar si pe unicul sfetnic cinstit de la curte, ca „Later ego" al regelui. In orice caz, el traieste in prezentul absolut, este expresie a firii deschise si spontaneitatii, gata oricand sa acumuleze noi experiente. Insa daca aceasta atitudine corespunde refuzului nostru de a ne maturiza vreodata sau reprezinta maturitatea intelepciunii si experientei de viata, poate fi deslusit numai in afara acestei carti.Cartea de tarot Nebunul indica intotdeauna o experienta revigoranta care, poate imbraca uneori trasaturi haotice, dar, chiar daca ne mai lovim uneori cu capul de ceva, nu reprezinta un pericol real.
Corespondență astrologică
Uranus/Mercur, in sensul firii deschise, curiozitatii
Imagine mitologică
Percifal, care a pornit la drum in straie de nebun ajungand, la capatul indelungatelor cautari, Rege al Graalului.
Corespondență ging
25 Wu Wang/Nevinovatia/Neasteptatul

În domeniul vieții profesionale

In profesie cartea de tarot Nebunul indica patrunderea intr-un nou domeniu de activitate, pentru care, desi nu posedam cunostinte anterioare corespunzatoare, manifestam o mare disponibilitate si curiozitate de a invata, de acomodare cu noile sarcini de lucru. In sensul evenimentelor poate semnifica si un comportament gresit, in parte prostesc, sau iresponsabilitate.Semnificatia sa profunda consta insa in intelegerea deplina a faptului ca inchipuirile trecatoare privind siguranta si succesul nu sunt decat promisiuni desarte, care nu ne dau cheia pentru adevarata implinire si multumire.

În planul conștiinței

Pe planul constiintei noastre cartea de tarot Nebunul reprezinta uimirea in care, dupa parerea lui Platon, isi are inceputul orice cunoastere. El poate fi o expresie a nepasarii copilaresti si imaturitatii spirituale sau sa semnifice o capacitate profunda de intelegere precum si intelepciune de viata.Desi intelepciunea nebunului este simbolul maturizarii supreme aceasta nu semnifica desigur ca orice nebun este un intelept.Scopul procesului de evolutie este modestia si cinstea, aidoma celei din zilele copilariei noastre. Oskar Adler exemplifica aceasta lunga cale a experientei prin imaginea fluviului african Niger, care, desi este unul din cele mai lungi fluvii din lume, isi are varsarea relativ in apropierea izvoarelor sale. Chiar si cand stim ca tinta se afla in apropierea izvoarelor, nu exista scurtaturi, care sa ne scuteasca de obositoarele ocoluri.

În planul relațiilor personale

In domeniul relatiilor personale cartea de tarot Nebunul isi arata mai ales latura sa vesela, setea de viata. Poate semnifica iresponsabilitate si nepasare tinzand spre neseriozitate; de obicei insa, el reprezinta o comunitate vesela, plina de viata si fara complicatii, in care fara prejudecati, facem noi cunostinte, mereu gata de a-1 redescoperi pe celalalt si de a-1 cunoaste si indragi.Pe planul evenimentelor, cartea de tarot Nebunul poate semnifica un nou inceput al unei relatii revigorante sau o faza de avant insufletitor in cadrul unei relatii existente, care in unele cazuri, poate fi declansata printr-un copil.

Semnificațiile pozițiilor in care se prezinta cartea "Nebunul"

 • Dacă este a 2-a carte trasă în tarot
  Pana acum ati fost fara grija si v-ati aflat in cautarea de noi experience. V-ati bazat pe faptul ca problema se va rezolva de la sine. Verificati cartile de pe pozitiile 1 si 7, daca nu cumva indica faptul ca v-ati comportat cu usurinta si nepasare, poate chiar cu naivitate.
 • Dacă este a 3-a carte trasă în tarot
  Ati simtit farmecul noului si sunteti in cautarea unor trairi intense, manifestati dorinta de schimbare.Firea dvs. lipsa de prejudecati va este de mare ajutor in acest sens. Este insa totodata posibil sa procedati putin cam prea usuratic.
 • Dacă este a 4-a carte trasă în tarot
  Pana in prezent ati actionat intr-un mod exceptional, usuratic, lipsit de experienta sau aventurist. Daca sarcinile ce le aveti trebuie efectuate cu seriozitate, pana acum v-ati comportat prea copilareste. Poate insa ca tocmai lipsa dvs. de prejudecatisau spontaneitatea de care dati dovada constituie premise importante ale actiunilor pe care le intentionati.
 • Dacă este a 5-a carte trasă în tarot
  Trebuie sa va aratati disponibilitatea spontana de a incepe ceva nou si sa faceti dovada faptului ca, desi lipsit de experienta, sunteti dispus sa invatati sau sa improvizati. Nu trebuie sa jucati rolul unui „copoi batran", plin de experienta. Astfel veti reusi sa castigati simpatii, intelegere si sprijin.
 • Dacă este a 6-a carte trasă în tarot
  Patrundeti in sfera necunoscutului, plin de uimire si curiozitate. Fiti deschis pentru orice veti intalni aici. Lasati-va impresionat si influentat.Procedati in mod spontan si fara grija privind scopul actiunilor dvs. Ascultati vocea instinctului dvs. si incredeti-va in faptul ca cineva va conduce pasii.
 • Dacă este a 7-a carte trasă în tarot
  Trebuie sa fiti constient de faptul ca patrundeti intr-un domeniu nou, fata de care ar trebui sa nu aveti prejudecati.Daca sunteti inclinat sa aveti o parere excesiv de buna despre dvs. v-ati face un serviciu daca, ati porni de la premisa ca nu aveti habar.

Try the demo

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.