Carte de Tarot - Regele de Spade

Regele de Spade

Cartea de tarot Regele de Spade personifica latura masculina a elementului aer. Este vorba de forta ratiunii pline de intelepciune, iute, si vicleana, care, din unghiul bogatiei de idei, ni se prezinta ca spirituala si multilaterala insa totodata plina de contradictii, putand merge pana la forme ale vicleniei, ironiei sau rafinamentului. Cu ajutorul acestor calitati puteti recunoaste, intelege, analiza, aborda problemele din orice directie si sa le patrundeti insa, daca aceste forte vor deveni preponderende, ele isi infatiseaza latura intunecata: raceala sentimentelor, critica muscatoare si cinica, ambiguitate inselatoare, nestatornicie.
Corespondență astrologică
Mercur in Gemeni, in sensul de spiritual, versat, viclean si cunoscator a multor siretlicuri.
Imagine mitologică
Eroii Odiseu si Sisif, cei vestiti pentru siretenia lor.
Corespondență ging
-

În domeniul vieții profesionale

Pe plan profesional Cartea de tarot Regele de Spade semnifica maleabilitatea spirituala, intelepciune, placerea de a stabili noi contacte si o mentalitate de negustor.Cartea de tarot Regele de Spade arata ca ne indeplinim obligatiile cu multa iscusinta, dand dovada de flexibilitate si inteligenta tactica.In relatiile cu colegii, sefii, partenerii de afaceri si clientii, Cartea de tarot Regele de Spade denota iscusinta in vorbire, prezenta de spirit si un farmec spiritual. Poate insa constitui totodata si avertismentul de a nu exagera, in sensul rafinamentului glacial, smecheriei si vicleniei fara masura.

În planul conștiinței

In planul constiintei noastre, Cartea de tarot Regele de Spade exprima o faza a clarificarii. Este vorba despre capacitate lucida de intelegere, despre invatatura, studii sau efectuarea unor lucrari stiintifico-metodice. In aceasta perioada dispunem de o minte agera, prin a carei forta de patrundere reusim sa penetram orice problema, pe noi insine si chiar intregul mediu in care traim. Caracteristica principala o constituie capacitatea de intelegere obiectiva. In mod destul de frecvent tocmai sferele credintei si sentimentelor noastre sunt cele ce sunt supuse cercetarii riguroase, lipsite de orice menajament. Important ramane insa ca, in orice caz, spada ratiunii sa nu fie folosita fara retinere. Otrava indoielii poate foarte usor sa descompuna si radacinile prejioase, astfel incat, in locul claritatii scontate, sa ramanem in final cu sufletul sfasiat, in fata cioburilor vechilor noastre sentimente si convingeri.

În planul relațiilor personale

In planul relatiilor personate Cartea de tarot Regele de Spade, desi pastreaza semnificatia clarificatoare, primeste totusi deseori si un sens de distanta. Forta analitica a ratiunii poate fi foarte utila pentru identificarea modelelor negative de comportament.

Semnificațiile pozițiilor in care se prezinta cartea "Regele de Spade"

 • Dacă este a 2-a carte trasă în tarot
  Ati facut dovada unui comportament inteligent, rational si istet ati considerat si sondat problema din toate unghiurile. Ar trebui sa fi dobandit deja cunostintele respective, acea formula corecta sau modelul teoretic corespunzator.Oare nu a sosit totusi momentul sa treceti si la actiune?
 • Dacă este a 3-a carte trasă în tarot
  V-ati subordonat complet sentimentele controlului exercitat de ratiune, separan-du-va astfel de orice participare la trairi si pasiuni omenesti. Facand exceptie de la anumite cazuri de forta majora, niciodata sa nu permiteti ratiunii sa dobandeasca o astfel de dominare.Situatia de exceptie mentionata ramane valabila in continuare numai in cazul cand la pozitia 6, este etalata una din urmatoarele carti de Spade: Regina, cavalerul, Doi, Trei, Patru, Cinci, Sapte sau Opt. In orice din celelalte situatii a sosit timpul sa acordati un spatiumai mare inimii si sa-i ascultati indemnurile interioare.
 • Dacă este a 4-a carte trasă în tarot
  V-ati manifestat rece, distant, insa amabil si spiritual. Poate ca cei din jurul dumneavoastra va considera totusi un pic prea calculat. Este insa posibil ca, prin ironie, cinism sau batjocura, sa fi ranit pe cei ce va inconjoara.
 • Dacă este a 5-a carte trasă în tarot
  Manifestati-va cat se poate de personal, puneti-va in valoare farmecul si spiritualitatea. Aratati-va cunostintele, inteligenta, si, fara a deveni suparator, dati celorlalti sfaturile de care au nevoie. Lasati sa se inteleaga cat se poate de limpede ca sunteti versat si va pricepeti in domeniul in cauza.Manifestati-va critic si - atunci cand este necesar - chiar rece si distant.
 • Dacă este a 6-a carte trasă în tarot
  Fiti sceptic fata de sentimentele, simturile si dorintele dumneavoastra si in general, fata de orice aspect emotional. Cumpaniti, cu raceala si in liniste, daca aceste lucruri va sunt intr-adevar de folos. Folositi-va rafiunea pentru a dobandi claritate in sfera sentimentalasi a va elibera, daca este necesar, din eventuale situatii de dependenta sau complicatii.
 • Dacă este a 7-a carte trasă în tarot
  Distantati-va pe cat posibil, pentru a va putea face o imagine cat mai obiectiva asupra situatiei in care va aflati. Macar de aceasta data, lasati la o parte orice prejudecata, dorinta sau inchipuire, precum si preocuparile privind finalitatea,si analizati-va intentiile cu un ochi cat se poate de critic. Puneti sub semnul intrebarii toate presupunerile si modurile de procedura de pana acum, trecandu-le, punct cu punct, prin sita aprecierii de „corect sau gresit". Cu ajutorul cunoasterii astfel dobandite va veti imbunatati in mod simtitor,sau poate chiar va veti schimba complet, conceptia asupra problemei in cauza.

Try the demo

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.