Carte de Tarot - Turnul

Turnul

Cartea de tarot Turnul arata ca ne-am zidit intr-o pretinsa siguranta care dintr-o data incepe sa se clatine. Este vorba despre structuri si dimensiuni care ne-au ramas prea stramte, nu ne mai incap. Pot fi afectate la fel de bine convingerile si principiile noastre de viata, cat si conceptia noastra despre siguranta din sfera profesionala sau baneasca, si nu in ultimul rand prieteniile si relatiile de parteneriat. Cartea de tarot Turnul reprezinta acel concept care, in perioade anterioare, ne-a oferit intr-o masura binefacatoare siguranta, poate chiar adapost, dar care acum ne-a ramas prea stramt. Este vorba despre experiente neasteptate, cateodata adevarate strafulgerari ale spiritului, care fac sa se prabuseasca vechea conceptie. Aceste schimbari neasteptate sunt deseori percepute in prima instanta ca adevarate catastrofe. Abia dupa ce primul soc a fost depasit simtim, cu usurare, ca am fost eliberati de vechiul balast. Aceasta strapungere poate fi produsa de propria gandire sau declansata de un eveniment exterior.
Corespondență astrologică
Uranus/Saturn, expresie a sfaramarii subite a crustei
Imagine mitologică
Prevestirea tainica a regelui Baltazar; sau castrarea titanului Cronos de catre fiul sau, Zeus;
Corespondență ging
51 Dsen/Tulburarea, Zdruncinarea.

În domeniul vieții profesionale

Pe plan profesional Cartea de tarot Turnul arata ca suntem smulsi dintr-o situatie prea ingusta sau o nazuinta excesiv de rigida de securitate, pentru a ne putea desfasura mai in voie intr-un mediu mai viu. Aspectul revolutionar, radical, al acestei Cartii de tarot Turnul este exprimat de regula printr-o instiintare, care, fie ca vine prin noi insine, fie ca ne este anuntata. Cartea de tarot Turnul poate simboliza si prabusirea unei tentative, iar in cazuri mai putin grave, neasteptata esuare a unor asteptari considerate certe.

În planul conștiinței

In planul constiinteiCartea de tarot Turnul semnifica o brusca, in parte cutremuratoare intelegere, care face sa se clatine, poate chiar sa se prabuseasca conceptiile si convingerile ferme de pana acum. Este vorba la inceput adesea de a constientiza lucruri neplacute pe care, eventual, le-am purtat de mult in noi sub forma unor presimfiri dar pe care pana acum am reusit sa le refulam cu succes. Acum, cand patrund violent in constiinta noastra, ele spulbera conceptiile noastre rigide, poate chiar fortate, din conceptul nostru de siguranta neramanand decat o gramada de cioburi. Cartea de tarot Turnul poate simboliza o constiinta revolutionara si, nu in ultimul rand, trairea unei „experiente-Evrica", cand gasim dintr-o data solutia unei probleme ramase multa vreme nerezolvata.

În planul relațiilor personale

In domeniul relatiilor personate, Cartea de tarot Turnul, poate simboliza ceva distructiv. Cartea de tarot Turnul simbolizeaza prabusirea, atunci cand, est gresit inteleasa nevoia de siguranta. Cartea de tarot Turnul poate arata insa totodata ca ne-am ascuns in spatele unui zid din raceala, rigiditate si inabordabilitate pentru ca acum, dintr-o data si cu puternice emotii sa ne deschidem unei noi relatii.

Semnificațiile pozițiilor in care se prezinta cartea "Turnul"

 • Dacă este a 2-a carte trasă în tarot
  In ultima vreme ati constientizat anumite lucruri, care au rasturnat modalitatile dumneavoastra de a privi lucrurile de pana acum.Poate ca aceste schimbari pe planul constiintei v-au adus intr-o stare de confuzie totala si de nesiguranta.Incercati sa descoperiti in aceasta experienta de viata strapungerea esentiala, care va poate deschide noi orizonturi. Cartea de la pozitia 1 va arata care sunt noile perspective care vi se deschid, iar cartea de la pozitia 7 va poate arata daca, furtuna a trecut.
 • Dacă este a 3-a carte trasă în tarot
  Sunteti puternic surescitat interior. Aveti sentimente de panica pentru ca zidurile dumneavoastra de aparare, poate chiar ultima dumneavoastra posibilitate de retragere, s-au prausit si va simtiti acum expus evenimentelor fara nici o aparare, liber ca pasarea cerului. Aveti incredere in faptul ca, tot ceea ce traiti acum, fireste cutremurare, reprezinta o mare strapungere spre libertate. Cartile de la pozitiile 1 si 6 va pot indica daca veti putea sa va bucurati deja in curand deun nou sentiment de viata.
 • Dacă este a 4-a carte trasă în tarot
  Pamantul de sub picioarele dumneavoastra a cedat. Poate ca ati avut impresia ca aceasta strapungere va smulge spre jos. Veti vedea, ca in realitate este o strapungere spre inainte, intr-o directie complet noua, chiar daca pe moment pare sa fie o catastrofa sau un mare esec.Daca aceasta talmacire va pare stranie, probabil ca dumneavoastra insiva atii fost fulgerul care a lovit pentru altii, facand sa se prabuseasca structurile calcifiate ale acestora.In ambele cazuri vedeti ce va arata cartea de la pozitia 5, de unde veti afla, daca de acum veti calatori in ape linistite.
 • Dacă este a 5-a carte trasă în tarot
  Permiteti bombelor sa explodeze. Aruncati in aer frontierele: pe cele ale dumneavoastra si, daca este nevoie, si pe ale altora. Nu va lasati retinut in continuarede propria nazuinta de siguranta sau de zidurile de aparare ale altora. Actionati energic, pana la capat, deveniti un revolutionar. Riscati totul. Indiferent ce-ar fi sa pierdeti cu acest prilej, nu veti regreta dupa aceea. Nu faceti decat sa schimbati acel ceva cu altceva, de o vitalitate sporita si libertatemai intensa.
 • Dacă este a 6-a carte trasă în tarot
  Pana acum nu ati fost intr-adevar prezent, nu ati participat la viata, ci v-ati ascuns si limitat in spatele unor ziduri inalte.A venit momentul sa riscati totul. Trebuie sa va pregatiti sufleteste pentru faptul ca evenimentele va vor crea o profunda stare de nesiguranta si ca multe lucruri, care pana acum v-au conferit sprijin si siguranta se vor prabusi. Puteti fi sigur ca, in spatele zidurilor si aparentelor prabusite, va va astepta implinirea vietii. Veti deveni constient ca presupusa dumneavoastra aparare constituia de fapt o inchisoare, din a carei raceala puteti acum iesi, dintre ruine, la adevarata caldura a vietii.
 • Dacă este a 7-a carte trasă în tarot
  Devenifi constient de faptul ca strategiile adoptate de dumneavoastra pana acum au fost gresite, ca ati fost „prizonier in Turnul conceptiilor eronate". Aveti o conceptie prea rigida sau ingusta, sau va preocupa intr-un mod excesiv problema sigurantei. Deschideti-va intelegerii fulgeratoarecare va va elibera din vechile structuri. Faceti loc in constiinta dumneavoastra unor intelegeri subite sau idei neobisnuite, chiar daca, si mai ales, tocmai cand vi se par a fi revolutionare. Nu regretati vechile dumneavoastra conceptii, cand acestea se sfarama.Veti ajunge la o noua mentalitate, plina de prospetime.

Try the demo

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.