Carte de Tarot - Valetul de cupe

Valetul de cupe

Cartea de tarot Valetul de cupe simbolizeaza o ocazie, o sansa. Nu este vorba nici de vreun gest de iubire sau impacare. In toate situatiile, acest impuls porneste de la ceilalti, este adresat sentimentelor noastre si este receptionat de catre noi cu un sentiment de recunostinta si multumire.Cartea de tarot Valetul de cupe indica oferta de impacare in urma certurilor si disputelor, compasiunea care ne este aratata in perioade de suferinta si, nu in ultimul rand, o atingere plina de iubire, acea situatie cand ne indragostim. Aceasta pornire este pura si cinstita si nu trebuie privita cu atitudine sceptica decat in situatia in care marea majoritate a celorlalte carti invita la reflectie.
Corespondență astrologică
Venus in prima casa, sub forma dorintei de impacare sau in a 5-a casa, ca expresie a bucuriei jucause.
Imagine mitologică
Marinimosul gest de impacare al lui Esau, prin care i-a iertat lui Jacob inselaciunea in urma careia fusese privat de binecuvantarea lui Isaac.
Corespondență ging
57 Sun/Cel bland, Cel Insistent

În domeniul vieții profesionale

Cartea de tarot Valetul de cupe arata ca ne asteapta o experienta binefacatoare, care ne va face placere si poate, ne va maguli chiar. Poate fi vorba de laude su recunoasterea meritelor, de un compliment binecuvenit sau de vestea imbucuratoare ca, pe plan profesional, vom cunoaste o binemeritata schimbare in bine.Cartea de tarot Valetul de cupe constituie frecvent un indiciu privind eventuale invitatii la diverse reuniuni sau petreceri in cercul colegilor, sau expresie a unei mai mari intimitati, ca de exemplu atunci, cand un coleg mai varstnic ne invita sa-1 tutuim.Cartea de tarot Valetul de cupe reprezinta sfatul bine intentionat si ajutorul acordat cu amabilitate pentru rezolvarea indatoririlor ce ne revin.

În planul conștiinței

In planul constiintei noastre Cartea de tarot Valetul de cupe inseamna ca receptam semnale si impulsuri bine intentionate, care ne sunt de un binefacator si real ajutor in realizarea intentiilor. Poate fi vorba de consolare si o vorba buna in perioadele de grea incercare, de manifestare de intelegere fata de nevoile si necazurile noastre sau de gesturi spontane, care ne misca pe plan interior si declanseaza in sufletul nostru o evolutie de cea mai mare importanta.

În planul relațiilor personale

In ceea ce priveste legaturile noastre personale Cartea de tarot Valetul de cupe simbolizeaza in primul rand gestul prietenesc, sensibil, impaciuitor al partenerului.Cartea de tarot Valetul de cupe reprezinta suflarea placuta, plina de caldura, dupa perioade de cearta si de racire a sentimentelor, sau un gest spontan de afectiune. Pe planul evenimentelor aceasta carte poate simboliza si o cerere in casatorie

Semnificațiile pozițiilor in care se prezinta cartea "Valetul de cupe"

 • Dacă este a 2-a carte trasă în tarot
  Va bazati pe acordarea unui sprijin prietenesc, intelegerea si bunavointa celorlalti sau ati putut deja constata ca sunteti ajutat si vi se aduc in intampinare cele mai bune intentii. Doar in situafiile, cand la pozitiile 1 si 7 este etalata o carte de Spade, Diavolul (XV) sau Luna (XVIII) este cazul sa fiti prevazatorsi sa adoptati o atitudine critica. In toate celelalte situatii puteti accepta cu deplina incredere ajutorul oferit.
 • Dacă este a 3-a carte trasă în tarot
  Ati menifestat receptivitate fata de o propunere sau o daruire spontane sau, poate, ati asteptat vreun semn de impacare. Daca nu s-a petrecut nimic din acestea, probabil ca este la latitudinea dumneavoastra de a face primul pas. In acest sens, verificati talmacirea cartii etalate la pozitia 6.
 • Dacă este a 4-a carte trasă în tarot
  Ati aratat ca fara sprijinul prietenesc, ajutorul si afectiunea celor ce va inconjoara, nu reusiti sa va descurcati sau ca asteptati o pornire impaciuitoare, intelegatoare, un gest prietenesc. Verificati, daca talmacirea cartii etalate la pozitia 5 nu va indica, cum puteti realiza acest lucru sau, daca nu cumva va trebui totusi sa continuati doar prin forte proprii.
 • Dacă este a 5-a carte trasă în tarot
  Aratati ca aveti nevoie de afectiune, intelegere si caldura. Nu incercati sa va asumati rolul singuraticului lipsit de orice afectiune si obligat sa faca totul de unul singur. Aratati-va receptiv fata de ajutorul oferit si fiti recunoscator pentru orice venire in intampinare.
 • Dacă este a 6-a carte trasă în tarot
  Procedati cu voie buna la realizarea intentiilor dumneavoastra. Daca v-ati certat sau ati suparat pe cineva veti gasi impacare si iertare.Trebuie sa fiti receptiv fata de un gest prietenesc, bine intentionat. Fiti fara grija, cu exceptia cazului, cand la pozitia 1 este etalata o carte care indeamna la reflectie.
 • Dacă este a 7-a carte trasă în tarot
  Fiti receptiv fata de impulsurile si semnalele celorlalti, fata de un sfat bine intentionat sau un gest impaciuitor. Veti gasi in aceasta cheia modului dumneavoastra viitor de actiune. Chiar si atunci cand acest gest vi se pare putin cam stangaci sau sentimental, nu este cazulsa va amuzati in legatura cu el.

Try the demo

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.