Chiron retrograd

Mişcarea excentrică a lui Chiron dă perioade de retrogradare diferite în funcţie de semnul în care se află. Vor fi perioade majore atunci când se află în Vărsător şi Peşti şi minore în semnele opuse acestora.

În linii mari, persoana care are Chiron retrograd în tema astrală are tendinţa de a nu culege imediat roadele şi oportunităţile pe care i le oferă viaţa. Parcă ar fi împiedicată a folosi condiţiile favorabile pentru realizarea proiectului de viaţă. Are o fire introspectivă şi iubeşte să mediteze sau să studieze singur ori în grupuri restrânse de persoane, însă întâmpină dificultăţi în a comunica ceea ce elaborează. În anumite cazuri, are un potenţial creativ imens, are idei geniale, de multe ori adevărate „experienţe de vârf”. Dar, în momentul în care trebuie să se confrunte cu ceilalţi, are dificultăţi în a-şi face auzită vocea.

Dintr-un punct de vedere karmic, Chiron retrograd permite, dacă este stimulat de un tranzit al lui Saturn sau Uranus, clarificarea propriei karme, favorizând apariţia amintirilor din alte existenţe sau a unor elemente care pot aduce soluţia sau pur şi simplu înţelegerea problematicii moştenite din mai multe existenţe.

Poziţia retrogradă a lui Chiron favorizează dezvoltarea unei anume sensibilităţi care permite persoanei care are elemente puternice de apă în tema natală să se pună în contact cu Cronica Akasha. Cronica Akasha este acea mare bibliotecă cosmică în care sunt înmagazinate, fără limite temporale, toate evenimentele relative la trecut, prezent şi viitor.

O altă moştenire dată de acest astru în poziţie retrogradă este relativă la învăţăminte şi cunoştinţe, chiar iniţiatice, care în existenţele anterioare nu au fost aprofundate şi nici duse la capăt. În această viaţă, nativul are obligaţia să aprofundeze aceste cunoştinţe şi uneori se poate întâmpla să se apropie de ele după încercări dure sau în momente cu adevărat delicate din punct de vedere psihologic. Cu eforturi constante şi niciodată finalizate pentru un interes meschin, poate atinge un echilibru interior deosebit şi seninătatea existenţială.

Atunci când Chiron reia mişcarea directă în cursul vieţii nativului, probabil că datorită cunoştinţelor pe care le-a acumulat, nativul va deveni un expert capabil să ilumineze, la rândul său, gândurile altora.

Try the demo

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.