Marte retrograd

Marte retrograd indică dezechilibre în utilizarea energiei proprii, nativul întâmpinând probleme în a-și adapta reacțiile la diferite situații sau conjuncturi. Uneori, manifestă prea multă energie și într-un mod impulsiv sau brutal pentru că se simte amenințat si atacat. Alteori, se simte lipsit de energie și de inițiativă sau se lasă distras în mai multe direcții, nereușind să-și concentreze forțele pentru a-și atinge obiectivul propus. Este ofensiv și defensiv în același timp, plin de tensiuni și frământări interioare, acționând, de multe ori, într-un mod contrariant. Dezvoltă, în acest fel, o natură conflictuală, nereușind să-și sincronizeze eforturile cu ale celorlalți, mergând împotriva curentului, acționând pe cont propriu și în dezacord cu voința generală. Prin această atitudine, își atrage adesea reproșuri, riscând să fie izolat și văzut ca „oaia neagră” a grupului. Trebuie să învețe să-și folosească în mod constructiv resursele energetice și să nu se lase dominat de încăpățânare, de egoism, agitație și nerăbdare.

Marte retrograd, prin natura sa incandescentă și belicoasă, prezintă anumite pericole pentru persoanele care se nasc cu acest marcaj: violențe, atacuri, lovituri, conflicte, accidente (incendii, explozii, arsuri etc.), intervenții chirurgicale de urgență, perturbări ale sexualității.

În viața unei femei, Marte retrograd diminuează caracteristicile feminine și îngreunează relațiile cu bărbații. O astfel de persoană tinde să intre în competiție cu reprezentanții sexului opus și să lupte împotriva lor pentru a le demonstra superioritatea. Foarte puține femei având Marte retrograd în harta natală au sentimente de iubire reală pentru bărbați. Din această cauză, apar dificultăți în a-și găsi un partener stabil și în a întreține o viață de cuplu normală. Nu lipsesc nici problemele din sfera sexualității: frigiditate, abstinență, o viață sexuală dezechilibrată etc.

Try the demo

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.