Mercur retrograd

Arată o karmă relațională, nativul având de rezolvat probleme legate de comunicarea cu ceilalți. Va relua și în această viață legături cu o serie de rude sau amici din vieți anterioare față de care are de plătit anumite datorii.

În aspecte pozitive, Mercur retrograd favorizează inspirația, creativitatea (emisfera dreaptă este mai dezvoltată în cazul acestor persoane), talentul pentru muzică sau pictură, interesul pentru istorie sau pentru literatura veche. Este bine ca nativul să-și valorifice exprimarea verbală, abilitățile pentru scris și să-și folosească în mod constructiv forța sugestiei pe care o transmite prin cuvintele adresate celorlalți. O astfel de persoană poate avea randament maxim în cercetare și în lucrul cu detaliile.

În aspecte tensionate, Mercur retrograd generează blocaje la nivelul comunicării, lentoare în procesul de învățare sau de înțelegere, dificultăți de exprimare și de ordonare a ideilor, instabilitate nervoasă, agitație, probleme de coordonare motrică, accidente, angoase, conflicte în relațiile cu persoanele apropiate. Nativul se adaptează mai greu circumstanțelor vieții sau o face încălcând regulile general acceptate, apelând la minciună, disimulare, ipocrizie, hoție etc.

De multe ori, persoanele cu Mercur retrograd sunt ezitante, timide, le este teamă să vorbească în public ori sunt înțelese greșit, exprimându-se mai bine în scris decât prin discurs oral. Există o predispoziție spre epuizare mentală, în cazul acestor persoane, din cauza gândurilor și a dialogurilor interne care se repetă iar și iar.

Try the demo

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.