Neptun retrograd

Nativul cu Neptun retrograd în tema natală posedă capacități psihice deosebite, este foarte intuitiv, simte lucruri pe care ceilalţi le percep după mai mult timp şi, fireşte, această calitate îl izolează, pentru că este un neînţeles şi un inadaptat. Poate aceasta este lecţia karmică datorată faptului că într-o existenţă trecută s-a folosit în mod negativ de zestrea sa intelectuală, creând false iluzii şi aşteptări zadarnice celor care intrau în sfera lui de acţiune.

Mai mult, se poate să fi avut un comportament lipsit de etică, ridiculizând sau tratând cu aroganţă pe cei care aveau preocupări metafizice, ori s-a ocupat chiar el de aceste lucruri, dar exclusiv în scopuri practice, mai degrabă economic decât spiritual.

Donald H. Yott scrie referitor la acest aspect: „Neptun retrograd ar putea implica folosirea negativă a facultăţilor de medium sau a practicat pur şi simplu activităţi care implicau magia neagră”. De aceea, în această viaţă nativul poate să dezvolte o serie de fobii sau angoase legate de teama de a nu cădea pradă farmecelor sau ritualurilor magice, pentru că mentalul său mai este conectat, la nivel de memorie karmică, de acest mod de direcţionare magică a gândului. Acest lucru devine şi mai evident în relaţiile afective care sunt gestionate în mod confuz; de fapt, atunci când apar momente de criză, el tinde să le atribuie unor cauze externe, precum interpunerea unei terţe persoane sau acţiunea cuiva care îi vrea răul. De cele mai multe ori, refuză să-și asume propria responsabilitate și preferă atitudinea de victimă, mai ales că, în general, simte de la prima întâlnire, cu cel de-al şaselea simţ pe care îl posedă, în ce direcţie se va îndrepta relaţia sa.

Neptun retrograd simbolizează, de asemenea, reamintirea lumilor minunate pe care nativul, ca entitate spirituală, le-a traversat înainte de a se reîncarna. Această nostalgie, aceste vise, sunt atât de pregnante la unii nativi încât aceștia, refuzând realitatea cotidiană, care li se pare dură, tind să evadeze și se pot refugia în consumul de substanțe toxice (alcool, droguri), în excese sexuale sau în evaziuni mistice.

În aspecte armonice, Neptun retrograd aduce puterea de a ierta și detașarea de lucrurile acestei lumi. Ori, această detașare are un efect eliberator din punct de vedere karmic: ființa se debarasează de falsele valori adesea moștenite din viețile anterioare. Mulți oameni geniali sau mistici au Neptun retrograd în harta natală.

O serie de astrologi apreciază că Neptun retrograd indică cel puțin o viață anterioară trăită în Atlantida (continentul fabulos din apele oceanului Atlantic, care s-a scufundat definitiv cu aproximativ 10 000 de ani înainte de Christos). O serie de filosofi sau clarvăzători precum Platon, Rudolf Steiner sau Edgar Cayce au tratat în mod serios acest subiect. Cayce, spre exemplu, considera că un grup numeros (de suflete), care a trăit cândva în Atlantida, s-a reîncarnat mai ales in 1911. În miturile grecilor antici, Atlantida era domeniul zeului Poseidon, care a fost primul său rege (același zeu era numit Neptun in mitologia romană).

Try the demo

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.