Saturn retrograd

Saturn, planeta maturității, indică, atunci când este retrograd, un sector în care nativul nu a evoluat, blocându-se într-un șablon negativ de gândire și acțiune. În prezent, ființa în cauză va trebui să înfrunte același gen de probleme, în același domeniu de viață.

Saturn retrograd indică o karmă pe care nativul n-a avut curajul s-o lichideze de-a lungul mai multor vieți, pierzând timp prețios. Retrogradarea arată că aceeași lecție i-a mai fost propusă nativului cândva. Acum, i se oferă o nouă șansă. Avem de-a face cu un suflet bătrân, care a acumulat o mare înțelepciune de-a lungul vieților precedente, iar acum, evoluția lui se face într-o manieră serioasă, austeră, suportând multe limitări sau renunțări.

Saturn este planeta încercărilor, iar poziţia sa retrogradă este favorabilă dezvoltării psihologice şi spirituale, chiar dacă nu oferă un drum lesne de străbătut. De fapt, oferă o capacitate rară de a suporta încercările din care nativul iese mereu mai puternic și mai bogat spiritual. Acest lucru, însă, nu înseamnă că viaţa sa va fi uşoară, ci dimpotrivă, toate reuşitele sale necesită un preţ mare de plătit, iar viaţa afectivă va avea o serie de încercări şi de suferinţe cu scopul de a atinge un adevărat echilibru.

Probabil că realizarea de sine vine la o vârstă înaintată, atunci când va fi câştigat o siguranţă de sine profundă şi o anumită detașare emoţională. Se poate întâmpla să aleagă chiar o viaţă solitară, lipsită de relaţii, după ce a trăit unele decepții, dar acest lucru nu înseamnă renunţare, ci mai degrabă de victorie, o modalitate diferită de a iubi şi de a se lăsa iubit, mergând pe ideea proverbului „singurătatea este un lux atunci când este propria noastră alegere”.

Persoana care are Saturn retrograd în tema natală are un simţ deosebit al datoriei, de multe ori excesiv de pronunţat, şi nu lasă nimic nerezolvat. În această viaţă, vrea să îşi regleze toate conturile cu trecutul şi, până nu va fi sigur că a făcut acest lucru, cu greu va lăsa acest proiect, chiar dacă este dur şi extenuant.

Este posibil ca în această viaţă să întâlnească un partener dintr-o viaţă trecută cu care nu a putut consuma senin relaţia sau care a fost cauza directă a problemelor sale. În viaţa actuală, va prelua probabil şi datoriile acestuia şi va încerca să plătească datoria karmică dobândită în existenţele precedente.

De fapt, persoana va încerca mereu să îşi calculeze datoriile karmice şi să nu lase nimic pe urmă-i sau va lăsa minimul posibil neterminat, pentru că urăşte să trăiască cu povara faptului că are ceva de plătit. Totul sau aproape totul trebuie analizat şi, dacă este posibil, rezolvat. Nimic nu îi va veni de la sine, dar orice va realiza va avea aroma eternităţii.

Try the demo

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.