Venus retrograd

Venus retrograd indică o karmă sentimental-erotică. Nativul poartă amintiri ale unor relații dureroase din trecut și o mare neînțelegere cu privire la natura iubirii. Îi este teamă că va fi rănit încă o dată și va avea tendința de a reacționa în prezent într-o manieră contradictorie, blocându-și astfel drumul spre fericire. Apare un dezacord între dorințele amoroase și modul concret de a trăi iubirea, iar comportamentul nepotrivit atrage, de cele mai multe ori, suferință, perioade de singurătate, teama sau refuzul de a iubi, nesiguranță și sentimentul că nu merită să fie iubit.

Practic, se poate vorbi de un auto-sabotaj în relațiile de dragoste. Persoana trăiește într-un soi de închisoare afectivă, are dificultăți în a începe o relație cu sexul opus, nu știe să-și exprime sentimentele sau să accepte iubirea care i se oferă, privându-se de șansa de a avea o relație împlinită. Deseori, exagerează imperfecțiunile persoanei iubite sau o suspectează că urmărește interese josnice. Nu are încredere în celălalt, îi pune la îndoială sentimentele, lăsându-se dominată de gelozie nefondată și de posesivitate. Dacă nu-și depășește aceste probleme, riscă multe experiențe nefericite sau perioade lungi de singurătate. Târziu, de regulă, la o vârstă înaintată, după ce va fi învățat să-și schimbe optica asupra dragostei, dăruindu-și total sentimentele, fără să pună nici un fel de condiții, va putea reuşi să stabilească o relaţie afectivă profundă şi împlinită.

În diagrama unui bărbat, Venus retrograd poate fi indiciul unor tendințe spre homosexualitate, acceptate și manifestate deschis sau ascunse și refulate sub forma unui comportament nevrotic, nativul căutând compania bărbaților și evitând persoanele de sex opus.

Venus este și planeta frumuseții, iar influența retrogradării sale face ca persoana să fie nemulțumită de felul în care arată, să se considere plină de defecte fizice și lipsită de atractivitate. Imaginea de sine negativă poate fi însoțită de o serie de tulburări de genul anorexiei, bulimiei sau obezității (atunci când apare fenomenul de supra-compensare).

Try the demo

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.