Semn zodiacal: Berbec

Desfășurare:mart. 21 - apr. 19
Simbol:Berbecul
Mod:Cardinal
Element:Foc
Guvernat de: Marte
Casa:a Intai-a
Verb:Eu sunt
Parte a corpului:Capul
Culori: Rosu mustar
Tarot: Stapanul

Trăsături generale ale semnului Berbec

Berbecul este primul semn al zodiacului și tot asa, este felul in care se văd cei născuți sub acest semn: în primul rând, inainte de orice. Berbecii sunt liderii grupului, cei ce lupta in linia intai pentru a face lucrurile să meargă. Dacă totul se face sau nu, este o altă întrebare cu totul, pentru că un Berbec preferă să inițieze decât să finalizeze. Aveți un proiect care are nevoie de un start sau repornire? Apelați la un Berbec, prin toate mijloacele disponibile. Stilul de conducere afișat de Berbec este unul extrem de impresionant, asa ca nu fiti surprinsi sa vedeti ca pot aduna trupele chiar si atunci cand cotele sunt impotriva lor cu totul – atat de puternic este magnetismul lor personal.

Nici un nativ al Berbecului nu se va feri de lucruri sau terenuri noi. Cei nascuti sub acest semn zodiacal sunt adesea numiti pionierii zodiacului, si tocmai calatoria lor neinfricata in necunoscut este cea care castiga adesea ziua. Berbecul este un pachet de energie si dinamism, ca un cimpoi scotian, conducând oamenii prin farmecul și carisma sa. Zorii unei zile noi – și a tuturor provocarilor sale – este pură binecuvântare pentru un Berbec.

Semnul Berbec în simbolism și mitologie

Simbolul zodiacal al Berbecului este un berbec, denumit asa datorita constelatiei stelare la care acest semn corespundea in astrologia lumii vechi. Simbolul astrologic al Berbecului dateaza inca din vremea Babilonului, cand acesta era asociat ca fiind zeul pastorilor si al agriculturii.

In astronomia egipteana, asociatia zodiei cu un berbec a continuat prin zeul soarelui Amun-Ra, care era ilustrat sub forma umana si cap de berbec. Amon-Ra reprezenta fertilitatea si creativitatea, fortele vitale ce puneau in miscare primavara si regenerarea lumii. In mitologia greaca, Berbecul ii salveaza pe Phrixus si Helle, a caror lana de aur va deveni ulterior premiul din povestea lui Iason si a Argonautilor. Numele zodiei Berbec, tradus din eng „Aries”, provine din „Ares”, zeul grec al razboiului.

Berbec - element, mod și anotimp

Element: Foc

Elementul Berbecului este focul, cel mai ușor și mai strălucitor element, gândit de astrologii antici ca fiind asemănător cu lumina divină a stelelor și cu razele vitale ale soarelui. Afinitatile Berbecului pentru inspirație, impulsivitate și afirmare radiaza în elementul foc.

Mod: Cardinal

Berbecul este primul dintre cele patru semne cardinale ale zodiacului, care dețin toate o energie elementară, inițiativă, ce marchează începutul celor patru anotimpuri. Berbecul începe Primăvara, sursa de energie ce poate defini un lider, sursa afinității Ramului pentru a fi un lider, un inovator sau un pionier.

Anotimp: Primavara

În zodiacul tropical vestic, sezonul Berbecului începe la echinocțiul Vernal, reprezentând renașterea anuală a soarelui în emisfera nordică și reînnoirea creșterii la începutul primăverii. Începe pe 21 martie și se încheie pe 19 aprilie. Arhetipul Berbec este definit de entuziasmul tinereții, legat de forța vitală a trezirii vieții după lunga iarnă.

Guvernarea planetară aplicabilă zodiei Berbec

Marte este în Domiciliu

În astrologia clasică, Marte este conducătorul planetar atât în ​​Berbec, cât și în Scorpion. Berbecul se credea a fi ziua, sau căminul diurn al lui Marte, în timp ce Marte a găsit o casă nocturnă în scorpionul și în secretul Scorpion.
În acest semn înflăcărat, Marte are o afinitate și o potență deplină în arhetipul războinic al acestui semn, putând fi la fel de primordial, combativ și neînfricat de o forță planetară așa cum îi place. Marte în Berbec se găsește în topurile persoanelor curajoase, adesea atletice, care au rezerve profunde de putere și curaj marțial atunci când este nevoie.

Soare este în Exaltare

În Thema Mundi, vechea diagramă de naștere a lumii, Racul se ridica, poziționând Berbecul in Mijlocul Cerului. Acesta este locul unde soarele culminează cerul la miezul zilei, în puterea și lumina sa deplină. Drept urmare, se spune că soarele este înălțat în Berbec, dându-i o potență specială, iar cei născuți cu soarele în acest semn tind să radiaze încredere în viață.

Venus este în Detriment

Berbecul este în polaritate cu semnul de aer cardinal Balanta. Condus de Marte, Berbecului îi place să se confrunte și să cucerească, unde Balanța, condusă de Venus, îi place să se conecteze și să păstreze pacea. Se spune că Venus, în semnul opus al căminului ei preferat, este în detriment sau într-un fel de dezavantaj în acest semn.
Imaginați-vă că zeița planetară a iubirii, a luxului și a atracției, trebuind să rămână într-un cort militar, cu arme și rații de război ca provizii pentru a-și face viața. Prin această plasare a semnelor, Venus ar trebui să compenseze, prezentându-i pe cei născuți cu Venus în Berbec ca fiind persoane care ar trebui să mențină autonomia și individualitatea în dragoste. Uneori preferă să lupte pentru libertatea lor și întruchipează o abordare pasionată, zeiță războinică în relații, cucerind pe deplin inima iubitului lor.

Saturn este în Cadere

În astrologia clasică, Saturn, planeta îndatoririlor și disciplinei este gândită a fi înălțată în Balanță, ale cărei calități corecte, juste și pașnice se îmbină bine cu natura stoică și discernantă a lui Saturn. Când Saturn se găsește în acest semn, semnul opus înălțării sale, se spune că este în căderea sa, un alt tip de plasament dezavantajos.
Acest lucru poate fi prezentat în viața celor cu Saturn în Berbec în topurile nașterilor lor ca persoane care tind să fie impulsive și neliniștite atunci când vine vorba de a exprima calitățile saturniene de perseverență și răbdare. O temă de învățare a avea încredere în bătrâni și amânarea autorității poate apărea și în viața lor.

Vrei sa afli mai multe despre tine?

Membrii si clientii autentificati au acces la toate informatiile

Guvernarea caselor si a planetelor, Personalitatea zodiei tale, Punctele forte si Slabiciunile, Destinul si Cariera ce te asteapta, Compatibilitatea si relatiile personale cu celalalte zodii, Sanatatea si aspectele medicale ale zodiei tale, Legatura zodiei tale in ezoterism si influentele tarotului

Achizitionand pachetul "Descopera tot despre tine" sau oricare din pachetele de membru, ce iti permit sa iti vizualizezi viitorul, ai acces nelimitat in platforma 11q.ro

Vrei sa pui o intrebare cartilor?

Click pe oricare din carti pentru o citire de tarot Cruce Celtica (cea mai completa si complexa citire de tarot)

Try the demo

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.