Semn zodiacal: Capricorn

Desfășurare:dec. 21 - ian. 20
Simbol:Capra de mare
Mod:Cardinal
Element:Pamant
Guvernat de: Saturn
Casa:a Zecea-a
Verb:Eu folosesc
Parte a corpului:Genunchii
Culori: Maro Khaki
Tarot: Diavolul

Trăsături generale ale semnului Capricorn

Pentru Capricorn, al zecelea semn și capra de munte a zodiacului, este vorba despre muncă grea. Cei născuți sub acest semn sunt mai mult decât fericiți să petreaca o zi întreagă la birou, realizând că probabil va fi nevoie de multe din aceste zile pentru a ajunge în vârf. Aceasta nu este nicio problemă, deoarece Capricornii sunt ambițioși și hotărâți: vor ajunge unde isi propun. Viața este un mare proiect pentru acești oameni, iar ei se adaptează la acest aspect avand o abordare business in aproape tot ceea ce fac.

Capricornii sunt, de asemenea, practici, luând lucrurile pas cu pas și fiind cât se poate de realisti și pragmatici. Cei cu un semnul zodiacal in Capricorn sunt extrem de dedicați obiectivelor lor, aproape până la încăpățânare. Cu toate acestea, victoriile au un gust bun, iar doar gândul acesta singur îi va menține Capricorni porniti in misiunile lor.

Semnul Capricorn în simbolism și mitologie

Constelația stelară a Capricornului reprezintă Capra de mare, a cărei mitologie vine din mijlocul epocii bronzului. Babilonienii au numit Capra de mare, Ea, care era zeul protector al apei, al cunoașterii și al creației. În mitologia greacă, Capra de mare are alte legături, una fiind capra Amalthea care a alăptat copilul Zeus după ce acesta scapacse de tatal sau, Cronos, ce urma sa il manance. Într-o poveste ulterioară, cornul spart al Amalthei a fost transformat în „cornucopia” plină de bogatii pământești.

Capricornul este asociat și cu Pricus, tatăl unei rase de capre marine inteligente și onorabile. Pricus a încercat să-și protejeze copiii, care și-au pierdut capacitatea de a vorbi și de a gândi atunci când s-au aventurat pe uscat, încercând să dea timpul inapoi pentru a evita această pierdere.

În cele din urmă, a trebuit să se predea ideii de a-și fi pierdut toți copiii în sălbăticie și i s-a oferit o casă nemuritoare în ceruri, ca si constelație a Capricornului. Poate din această poveste au luat naștere o parte din melancolia și tristețea arhetipului Capricorn.

Capricorn - element, mod și anotimp

Element: Pamant

Elementul Capricornului este pământul, cel mai greu și mai solid element, gândit de astrologii antici ca fiind cea mai densă formă a materiei. Pământul reprezintă însăși structura cu care este construită întreaga natură și, fără ea, nimic nu ar putea lua o formă materială. Afinitatea Capricornului pentru conducere si administrare, si legatura intre cele doua, este similară cu structura și tangibilitatea elementului pământ.

Mod: Cardinal

Capricornul este ultimul dintre cele patru semne cardinale ale zodiacului, care dețin toate o energie elementară de inițiere și conducere la începutul celor patru sezoane. Sezonul Capricornului este începutul iernii, unde lumina și energia sunt greu de gasit si la mare cautare. Această calitate definitivă a sezonului este la baza autorității cardinale puternice a Capricornului și a naturii ca arhetip.

Anotimp: Iarna

În zodiacul tropical vestic, sezonul Capricornului începe pe 21 decembrie, cand începe solstițiul de iarnă în emisfera nordică. Aceasta este perioada anului când căldura și lumina soarelui sunt la cele mai mici puncte, iar noaptea depășește ziua. Din acest moment, zilele încep să se prelungească încet spre echinocțiul de primăvară, reprezentând al patrulea și ultimul pivot sezonier al anului. Afinitatea Capricornului pentru resurse și pregătire se reflectă în activitățile de iarnă, unde intrăm într-un mod de hibernare și conservare.

Guvernarea planetară aplicabilă zodiei Capricorn

Saturn este în Domiciliu

În astrologia clasică, lui Saturn i s-a atribuit stăpânire atât Vărsătorului, cât și Capricornului. Capricornul era gândit a fi casa nocturnă / de noapte a lui Saturn, un semn pământesc ambițios și disciplinat, care permitea lui Saturn să-și exprime și să îndeplinească funcțiile sale cele mai severe și autoritare. Printre acestea se numără abilități practice, productive și organizaționale puternice.

Cei născuți cu Saturn în Capricorn vor găsi probabil că multe dintre aceste abilități vin în mod natural și cu ușurință. Avand Saturn in domiciliu, nativii Capricorn au, de obicei, un sentiment innascut al datoriei și responsabilității pe care le aplică pentru restructurarea și reorganizarea lumii lor. Adesea sunt născuți cu o conștientizare accentuată a adversității care îi înconjoară și știu, la un nivel profund, că au fost făcuți pentru a intampina vremuri grele.

Luna este în Detriment

Capricornul este în polaritate cu semnul cardinal de apă Rac. Condus de lună, Racul este sensibil, protector și hrănește emoțional. Un nativ intuitiv și confortabil cu vulnerabilitatea, Racul condus de Lună este un contrast pentru Capricornul condus de Saturn, a cărui etică puternică de lucru este ancorata in realizari publice si autoritate. Imaginează-ți luna emoționantă în lumea uscată, spartană și serioasă a lui Capricorn.

Luna din zodia lui Saturn ar trebui să compenseze acest "detriment", fiind oarecum în afara elementului ei in acest mediu rezervat. Acest lucru poate însemna pur și simplu că nativii născuți cu această plasare pot avea tendința să aibă bariere de protecție în jurul emoțiilor lor și să dureze mult timp pentru a se deschide și a se permite să fie vulnerabili.

Această plasare poate avea un efect saturnian asupra stărilor de spirit a acestor nativi, făcându-i predispuși la episoade de tristețe și depresie. De asemenea, este posibil să devina cinici dacă au fost răniți emoțional în trecut, ceea ce le va face greu să aibă încredere din nou. Poate să dureze mult timp pentru cei cu Luna in detriment pentru a recunoaște că au nevoie de sprijin emoțional, deoarece capra stoică se mândrește cu independența și încrederea în sine.

Marte este în Exaltare

Marte, planeta de conducere, război și luptă are un loc special înălțat în Capricorn. Aici, puterea lui Marte și propulsia se îmbină unic bine cu etica de lucru constantă a lui Capricorn.

Această plasare se poate combina pentru a produce mari sportivi, artiști marțiali sau oameni cu minte tactică și strategică. Ei își folosesc puterea și rezistența pentru a lucra la atingerea scopurilor lor într-un mod ordonat, cumulativ. Această plasare pentru Marte își temperează calitățile erupte și își stabilizează energia, oferind acestor nativi puteri mari de a îndura și persevera.

Jupiter este în Cadere

Se spune că Jupiter a fost înălțat în Rac de către astrologii clasici, unde își poate exprima în mod unic și cu bunăvoință cele mai mari daruri de cunoaștere și expansiune. Când se afla în semnul opus lui Capricorn, Jupiter s-a spus că se află în căderea lui, ceea ce nu inseamna neaparat un prejudiciu, dar pune totuși forța planetară în afara zonei sale de confort.

Jupiter vrea să deschidă oportunități și să promoveze credința și optimismul, însă Capricornul, fiind un semn de pământ rece și uscat, poate fi prea prudent și rezervat ca arhetip pentru a permite energiei lui Jupiter să curgă liber.

Acest lucru s-ar putea prezenta la acești nativi ca o formă de optimism prudent, unde nu sunt niciodată capabili să aibă încredere deplină în averea lor sau în sensul că universul operează de partea lor. Cu toate acestea, calitățile entuziaste și pline de entuziasm ale lui Jupiter pot străluci la fel și pot apărea la fel de întunecate sau uscate la acești nativi ca o modalitate de a supraviețui adversităților cu care se confruntă uneori.

Vrei sa afli mai multe despre tine?

Membrii si clientii autentificati au acces la toate informatiile

Guvernarea caselor si a planetelor, Personalitatea zodiei tale, Punctele forte si Slabiciunile, Destinul si Cariera ce te asteapta, Compatibilitatea si relatiile personale cu celalalte zodii, Sanatatea si aspectele medicale ale zodiei tale, Legatura zodiei tale in ezoterism si influentele tarotului

Achizitionand pachetul "Descopera tot despre tine" sau oricare din pachetele de membru, ce iti permit sa iti vizualizezi viitorul, ai acces nelimitat in platforma 11q.ro

Vrei sa pui o intrebare cartilor?

Click pe oricare din carti pentru o citire de tarot Cruce Celtica (cea mai completa si complexa citire de tarot)

Try the demo

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.