Semn zodiacal: Gemeni

Desfășurare:mai 22 - iun. 21
Simbol:Fratii gemeni
Mod:Mutabil
Element:Aer
Guvernat de:
Casa:a Treia-a
Verb:Eu cred
Parte a corpului:Brate, maini & plamani
Culori: Galben Albastru
Tarot: Indragostitii

Trăsături generale ale semnului Gemeni

Gemenii sunt al treilea semn al zodiacului, iar cei născuți sub acest semn sigur iti vor povesti totul despre asta. Asta pentru că le place să vorbească! Si nu vorbește doar de dragul de a o face. Forța motrica din spatele conversației unui semn zodiacal Gemeni este mintea lor. Conducatori ai celei de-a treia case, nativii Gemeni sunt înclinați intelectual, sondând intotdeauna oamenii și locurile în căutarea informațiilor.

Cu cât mai multe informații colectează un Gemeni, cu atât mai bine. Împărtășirea informațiilor ulterioare cu cei pe care îi iubesc presupune, de asemenea, mult entuziasm, pentru că Gemenii sunt extrem de interesați să își dezvolte relațiile. Alianțele cu purtatorii acestui semn de astrologie sunt întotdeauna plăcute, deoarece Gemenii sunt strălucitori, la o viteză rapidă și adevarata viață proverbială a petrecerii. Chiar dacă mințile lor intelectuale pot raționaliza pentru totdeauna și inca o zi peste, Gemenii au și un surplus de imaginație care așteaptă să fie exploatat. Vreodata poate un nativ Gemeni poate fi plictisitor? Nu!

Semnul Gemeni în simbolism și mitologie

Simbolul zodiacului Gemeni se bazează pe jumătatea fraților Castor și Pollux din mitologia greacă. Acești frați legendari, cunoscuți și sub numele de Dioscuri, au fost copiii lui Leda, care a fost sedusa de Zeus sub forma unei lebede. Leda a depus două ouă ca urmare a acestei uniuni și despre Castor și Pollux se spune că au eclozat din fiecare ou împreună cu surorile lor gemene, Helen și Clytemnestra.

Castor și Pollux sunt prezenti în multe povești grecești și romane și erau cunoscuti pentru stăpânirea cailor. Dioscuri s-au legat veșnic, cu Pollux; un jumătate-zeu, urmaș al lui Zeus, împărtășind nemurirea lui cu Castor. Cei doi au fost apoi așezați în ceruri ca o constelație persistentă Gemeni-Gemeni, imortalizând mitul care se adaugă dualității magice și misterioase a arhetipului acestui semn.

Gemeni - element, mod și anotimp

Element: Aer

Elementul Gemenilor este aerul, un element ușor și dispersiv gândit de astrologii antici ca fiind o expresie a materiei care reprezintă lipsa formei și a dizolvarii. Afinitatea Gemenilor de a colecta informații, de a face conexiuni sociale și de a explora lumea cu o curiozitate copilărească – și uneori răutăcioasă – sunt toate activități similare cu elementul de aer curgator si activ.

Mod: Mutabil

Gemenii este primul dintre cele patru semne mutabile ale zodiacului, care dețin toate o energie elementară de schimbare și adaptare la sfârșitul tranzițional al celor patru anotimpuri. Prezența aerisită și mutabilă a Gemenilor pare să limpezeze scena pentru următoarea performanță sezonieră și ajută la descrierea rolului neliniștit și curios al zodiacului, mereu în căutare de schimbări.

Anotimp: Vara

În zodiacul tropical vestic, sezonul Gemenilor începe pe 22 mai, începând la sfârșitul primăverii în emisfera nordică. Este o perioadă a anului în care zilele devin mai lungi spre solstițiul de vară, unde proporția de lumină de zi depășește durata nopții. Există o senzație de schimbare în aer, pe măsură ce sezonul de primăvară se încălzește, iar indicii sezonului de vară: activ și fierbinte, încep să pună stăpânire pe vreme.

Guvernarea planetară aplicabilă zodiei Gemeni

Mercur este în Domiciliu

În astrologia clasică, lui Mercur i s-a atribuit stăpânirea atât a Gemenilor cât și a Fecioarei. Gemenii s-au crezut că este căminul de zi al lui Mercur, un semn de aer adaptativ ce permite Mercurului să fie la fel de fluid, curios și analitic așa cum îi place să fie atunci când este plasat acolo. După Lună, Mercur este cea mai rapidă planetă din sistemul nostru solar și merge retrograd cel mai adesea, oferindu-i reputația de a fi neregulat, schimbător și imprevizibil.

Cei născuți cu Mercur în Gemeni pot fi cunoscuți pentru neliniștea lor mentală, intelectul rapid și spiritul lor. Această plasare îi conferă adesea nativului capacitatea de a învăța rapid și de a asimila cu ușurință volume mari de informații. Când vine vorba de probleme Mercuriale în viață, cei născuți cu Mercur în domiciliul lor par să aibă un avantaj atunci când vine vorba de adaptabilitate, comunicări și limbaj în general.

Jupiter este în Detriment

Gemenii sunt în polaritate cu semnul de foc mutabil Săgetător. Guvernati de Mercur, Gemenii adoră să analizeze, preferând să se concentreze pe adunarea unor mici detalii fascinante, folosind uneori răutate pentru a tachina, produce și perturba. Săgetătorul, însă, este condus de Jupiter și îi place să afirme, să se extindă și să exploreze adevărurile universale.

Drept urmare, în mod tradițional, Jupiter și modurile sale de expansiune sunt considerate a fi în detriment sau în dezavantaj, în lumea centrată pe detalii, atunci când sunt așezate vizavi de casa sa. Este o destinație pe care planeta binevoinței și credinței ar trebui să o compenseze, găsind modalități creative de a deschide oportunități de anvergura, fără a se pierde în detalii.

Această combinație ar putea, de asemenea, să prezinte energia abundenței a lui Jupiter, care a fost pusă în overdrive, dorind să colecteze la nesfârșit detalii și fapte, ca și cum nu ar putea fi niciodată suficient. Cei născuți cu Jupiter în Gemeni se pot simți uneori provocați să păstreze în echilibru o percepție a multiplicității cu un sentiment de integralitate.

Vrei sa afli mai multe despre tine?

Membrii si clientii autentificati au acces la toate informatiile

Guvernarea caselor si a planetelor, Personalitatea zodiei tale, Punctele forte si Slabiciunile, Destinul si Cariera ce te asteapta, Compatibilitatea si relatiile personale cu celalalte zodii, Sanatatea si aspectele medicale ale zodiei tale, Legatura zodiei tale in ezoterism si influentele tarotului

Achizitionand pachetul "Descopera tot despre tine" sau oricare din pachetele de membru, ce iti permit sa iti vizualizezi viitorul, ai acces nelimitat in platforma 11q.ro

Vrei sa pui o intrebare cartilor?

Click pe oricare din carti pentru o citire de tarot Cruce Celtica (cea mai completa si complexa citire de tarot)

Try the demo

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.