Semn zodiacal: Pesti

Desfășurare:feb. 19 - mart. 20
Simbol:Doi pesti
Mod:Mutabil
Element:Apa
Guvernat de: JupiterNeptun
Casa:a Douasprezecea-a
Verb:Eu cred
Parte a corpului:Picioare, sistemul limfatic, ficatul
Culori: mov Alb
Tarot: Luna

Trăsături generale ale semnului Pesti

Peștii sunt al doisprezecelea semn al zodiacului și semnul final al ciclului zodiacal. Prin urmare, acest semn reunește multe dintre caracteristicile celor unsprezece semne care au venit înainte. Peștii, cu toate acestea, sunt mai fericiți păstrând multe dintre aceste calități sub învelișuri. Acești oameni sunt dezinteresați, spirituali și foarte concentrați pe călătoria lor interioară.

De asemenea, pun o mare greutate în ceea ce simt. Da, sentimentele definesc semnul zodiacal al Peștilor și nu este neobișnuit să simtă propriile lor sarcini (și bucurii), precum și cele ale altora. Intuitia nasterilor din Pesti este extrem de evoluata. Mulți oameni asociază Peștii cu vise și secrete și este o asociere corectă, deoarece cei născuți sub acest semn se simt confortabil într-o lume iluzorie.

Semnul Pesti în simbolism și mitologie

Constelația cunoscută sub numele de Pești a fost asociată cu multe figuri divine din istorie, precum Poseidon / Neptun, Hristos, Vishnu și zeița sumeriană Inanna. Denumirea semnului vine din cuvântul latin pentru „pește” – „pisces”, iar în mitologia greacă, această constelație reprezintă peștele koi care i-a salvat pe Afrodita și pe fiul ei Eros de monstrul marin Typhon.

Ca recompensă, cei doi pești au fost puși în ceruri pentru a străluci toată eternitatea. Se spune că Venus, versiunea romană a Afroditei, are o poziție înălțată în Pești, o afinitate care reiese din recunoștința ei pentru ospitalitatea și ajutorul peștilor.

Pesti - element, mod și anotimp

Element: Apa

Elementul Pestilor este apa, al doilea element greu, considerat de astrologii antici ca fiind fluid, adaptiv, dar totusi o forma tangibila a materiei. Apa reprezintă principiul de umezire și coerență care leagă și conectează toate formele naturii.

Fără aceasta, nimic care să ia o formă materială nu ar putea „rămâne” împreună. Apa fertilizează pământul astfel încât natura și creativitatea să poată incuba și să înflorească. Creativitatea, intuiția, imaginația și talentele inter-relaționale puternice ale Peștilor sunt asemănătoare cu conectivitatea elementului de apă.

Mod: Mutabil

Peștii sunt al patrulea și ultimul dintre semnele mutabile ale roții zodiacale, care dețin toate o energie de schimbare și adaptare la sfârșitul unui sezon, și începutul următorului. Pestii incep ultima faza a iernii, cand sezonul rece este mai putin stabil, imprumutandu-se calitatilor fluide si schimbatoare ale Pestilor

Anotimp: Iarna

Sezonul peștilor din zodiacul tropical vestic începe pe 19 februarie, începând faza finală a iernii în emisfera nordică. Aceasta este perioada anului în care frigul iernii începe să dea naștere căldurii viitoare a primăverii, iar zilele continuă să crească în lumină. Simțul de bază al cresterii și reînnoirii că se întorc curând pe lume este oglindită în imaginațiile reflectoare și creatoare din interiorul arhetipului Pesti.

Guvernarea planetară aplicabilă zodiei Pesti

Jupiter este în Domiciliu

În astrologia clasică, Jupiter este conducătorul planetar atât pentru Săgetător, cât și pentru Pești. Săgetătorul se credea a fi ziua, sau căminul diurn al lui Jupiter, cu Jupiter găsind o a doua casă nocturnă în Peștii sensibili și plini de suflet. Jupiter are o afinitate deplină cu tendințele imaginative și spirituale ale acestui semn, dar pentru că se află în casa sa nocturnă, aceste teme preiau o expresie mai interioară și meditativă.

Această destinație prezintă o versiune mai atentă, mai reflectantă și mai blândă a energiei planetare îndrăznețe a lui Jupiter. Peștii sunt potențial arhetipul unui căutător mai privat și misterios decât Săgetătorul plin de viață, ieșitor. Cei născuți cu Jupiter în semnul celor doi Pesti tind să aibă o credință puternică în forțele nevăzute ale universului și sunt adesea căutători și profesori mistici.

Pestii sunt in polaritate cu semnul pamantului mutabil Fecioara. Condusi de Jupiter, Peștilor le place să caute, să extindă și să dizolve limitele, unde Fecioara, condusă de Mercur, îi place să organizeze lumea materială, să se concentreze pe detalii fine și să caute perfecțiunea. Când se află în semnul opus al casei sale preferate, se spune că Mercur ar fi în detriment sau într-un fel de dezavantaj în Pești.

Mercur este în Detriment

Imaginează-ți planeta unei comunicări și informații clare care trebuie să trăiască în lumea filosofică nelimitată a lui Jupiter. Mercur s-ar putea simti pierdut pe un drum al aventurilor și poveștilor și i-ar fi dificil să comunice și să-și traducă ideile.

Rezultatul este că Mercur trebuie să compenseze și să traducă ideile filozofice jupiteriene mari, în conversații de zi cu zi. Aceasta ar putea apărea ca o utilizare poetică și epică a limbajului și o căutare a adevărului în sens în toate eforturile intelectuale.

Poate însemna, de asemenea, că cei născuți cu această destinație de plasare se pot lupta să se concentreze pe zi cu zi și pot adesea să se întoarcă sau să-și piardă urmele de timp. Este posibil să fie nevoiți să muncească mai mult pentru crearea structurii intelectuale și pentru a ajunge la obiect. Și în timp ce această combinație planetă-semn ar putea prezenta provocări și modalități pe care acești nativi trebuie să le învețe în ritmul lor propriu, ar putea produce și poeți și compozitori.

Venus este în Exaltare

Întrucât Venus este exaltata în semnul opus Pești, căderea ei va fi în Fecioară. În timp ce nu se află în domiciliul ei, Venus este încă foarte puternic plasată în Pești ca un invitat de onoare apreciat. În zodia nocturnă a lui Jupiter, ea are acces la resurse unice care o ajută să ofere unele dintre cele mai pozitive cadouri și expresii.

Puterile de dragoste, atracție, frumusețe și artă ale lui Venus se îmbină bine cu energiile spirituale și afirmative ale lui Jupiter, oferind nativilor cu această destinație un plus de noroc sau ușurință în aceste chestiuni. Poate produce oameni foarte dulci, sensibili și iubitori, care se sacrifică pentru binele altora. Nativii cu această plasare pot avea, de asemenea, talente creative puternice, ducându-și arta la niveluri transcendente, inspiratoare.

Vrei sa afli mai multe despre tine?

Membrii si clientii autentificati au acces la toate informatiile

Guvernarea caselor si a planetelor, Personalitatea zodiei tale, Punctele forte si Slabiciunile, Destinul si Cariera ce te asteapta, Compatibilitatea si relatiile personale cu celalalte zodii, Sanatatea si aspectele medicale ale zodiei tale, Legatura zodiei tale in ezoterism si influentele tarotului

Achizitionand pachetul "Descopera tot despre tine" sau oricare din pachetele de membru, ce iti permit sa iti vizualizezi viitorul, ai acces nelimitat in platforma 11q.ro

Vrei sa pui o intrebare cartilor?

Click pe oricare din carti pentru o citire de tarot Cruce Celtica (cea mai completa si complexa citire de tarot)

Try the demo

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.