Semn zodiacal: Rac

Desfășurare:iun. 21 - iul. 22
Simbol:Crabul
Mod:Cardinal
Element:Apa
Guvernat de: Mercur
Casa:a Patra-a
Verb:Eu simt
Parte a corpului:Stomac, creier & sani
Culori: Alb Argintiu
Tarot: Faetonul

Trăsături generale ale semnului Rac

Pentru Rac, al patrulea semn al zodiacului, casa si familia este totul. Cei născuți sub acest semn al horoscopului sunt tipuri de oameni „cu rădăcini” și isi gasesc plăcerea în confortul casei și al familiei.

Racii sunt materni, domestici și iubesc să-i hrănească si ingrijeasca pe ceilalți. Mai mult ca sigur, familia lor va fi și ea numeroasă – cu atât mai multi, cu atat mai bine! Racii vor fi cu siguranță veseli dacă viața lor de acasă este senină și armonioasă.

Tradițiile sunt menținute cu mare zel în gospodăria unui Rac, deoarece, în calitate de conducători ai casei a patra, a casei și a memoriei, acest semn zodiacal pretuieste istoria familiei și iubește activitățile comunitare. De asemenea, ei tind să fie patriotici, fluturând steagul ori de câte ori este posibil. Memoria bună a unui Rac este baza poveștilor povestite în jurul mesei și nu fi surprins dacă acești oameni se emoționează în legătură cu lucrurile povestite. Cei născuți sub acest semn își poartă inima aproape, ceea ce le este bine.

Semnul Rac în simbolism și mitologie

Constelația cunoscută sub numele de Rac își are rădăcinile în multe civilizații antice, unde a fost identificată ca fiind diverse creaturi mitologice cu coajă dură. În credința egipteană, era asociat cu scarabeul, simbolul nemuririi. Legătura cu viața de apoi continuă în cultura babiloniană, unde se credea că Racul este zeul care a fost ghidul trecerii prin lumea morții.

Crabul face o apariție într-o legenda greacă, avand partea sa notabilă în povestea lui Hercule care se luptă cu Hydra. Karkinos, Crabul, a fost trimis de zeița Hera, care nu era un fan al lui Hercule, să-l distragă și să-i ofere Hydrei un avantaj. Când Karkinos îl mușcă pe Hercules pe picior, acesta îl ucide crăpându-i cochilia. Ca recompensă pentru pierderea vieții sale, Karkinos este plasat în ceruri de catre Hera, pentru a străluci pentru eternitate.

Rac - element, mod și anotimp

Element: Apa

Stăpânit de lună, elementul Racului este apa, al doilea element ca si greutate, gândit de astrologii antici ca fiind fluid, adaptativ, dar totuși o formă tangibilă a materiei. Apa reprezintă principiul de umezire și coerență care leagă și conectează toate formele naturii.

Fără aceasta, nimic ce ia o formă materială nu ar putea „rămâne” laolalta. Apa fertilizează pământul astfel încât natura și creativitatea să poată incuba și să înflorească. Afinitatea Racului pentru grijă, protecție și conducere semenilor în unitățile familiale este similară cu conectivitatea consolidantă a elementului de apă.

Mod: Cardinal

Racul este al doilea dintre cele patru semne cardinale ale zodiacului, care deține toate elementele de energie elementară de inițiere și conducere la începutul celor patru sezoane. Sezonul Racului este începutul verii, unde lumina și energia sunt din belșug. Această calitate definitivă, hrănitoare, este rădăcina autorității cardinale puternice a Cancerului și a naturii ca arhetip.

Anotimp: Vara

În zodiacul tropical vestic, sezonul Racului începe pe 21 iunie, o data cu solstițiul de vară în emisfera nordică. Aceasta este perioada anului în care căldura și lumina soarelui sunt la apogeu, iar lumina zilei depășește orele nopții. Din acest moment, zilele încep să scadă încet spre echinocțiul de toamnă, al doilea pivot sezonier al anului.

Conexiunea racului cu sănătatea, susținerea și întinerirea se reflectă în cantitatea de energie și resurse din lunile de vară.

Guvernarea planetară aplicabilă zodiei Rac

Luna este în Domiciliu

În astrologia clasică, Luna a primit exclusiv stapanirea Racului. Luna este cea care lumineaza nopțile, un recipient și reflector al razelor vitale ale Soarelui, care ne ghidează în întuneric. În mod clasic, Luna se credea a fi protectorul pământului, intervenind între noi și razele îndrăznețe, active și divine ale celorlalte planete puternice.

Ca o pasăre-mamă care descompune mâncarea într-o formă mai palpabilă, luna filtrează razele cosmice intense pentru viață în "tărâmul său sublunar", astfel încât sa nu fim copleșiți sau distruși de puterile lor.

Ne-am putea intreba dacă anticii au văzut craterele Lunii ca o dovadă că a protectiei de posibile lovituri cosmice. Acestea sunt locurile unde unele dintre calitățile materne ale Lunii au fost observate, oferind lunii în Rac o potență și o divinitate deosebite în timp ce se afla acasă, în semnul Crabului.

În semnul apos și protector al Racului, Luna poate fi hrănitoare, emotivă și pe cat de intuitivă doreste o forță sa fie asupra psihicului și cosmosului. Indiferent de sexul cu care se identifică, cei cu Luna în Rac vor avea o energie maternă, protectoare, emoțională și psihică puternică în natura lor principală.

Saturn este în Detriment

Stăpânit de lună, Racul este în polaritate cu semnul cardinal de pământ Capricorn. Condus de Saturn, Capricornul este rece, rezervat și puternic pragmatic. Fiind din nastere o persoana practica, uneori dura și neîncrezătoare în ceea ce privește vulnerabilitatea, Capricornul condus de Saturn este un contrast cu Racul condus de lună, ale cărui instincte insulare și emotive conectează acest arhetip in a fi matern și intuitiv din nastere.

Imaginează-ți un Saturn dur și nestăpânitor în lumea moale, sentimentală și oarecum visătoare a Racului. Saturn în semnul lunii ar trebui să compenseze oarecum pentru acest "detriment", fiind în afara mediului lor fluid.

Acest lucru poate însemna pur și simplu că nativii cu acest plasament natal pot avea fie tendința de a avea bariere de protecție în jurul emoțiilor lor, fie pot îmbina judecata lui Saturn cu emotivitatea Racului, pentru a fi în mod deosebit de defensivi și de auto-protectivi. Poate avea un efect saturnian asupra stărilor de spirit a acestor nativi, făcându-i predispuși la atacuri de depresie și tristețe.

Această plasare ar putea provoca, de asemenea, nativul să plaseze multe reguli și restricții în jurul lui atunci când vine vorba de angajamente emoționale fata de ceilalți, și pot fi predispuși să țină ranchiuni lungi dacă sunt răniți sau inselati. Saturn care compensează Racul poate prezenta, de asemenea, un instinct puternic de a proteja pe cei vulnerabili din în comunitățile lor sau în societăți în general.

Jupiter este în Exaltare

Jupiter, planeta incredereii, bunăvoință și oportunitatii, are un loc special înălțat în Rac. Aici, puterile jupiteriene de mentorat și afirmare se îmbină în mod unic cu calitățile de protecție ale Racului.

Această plasare se poate combina pentru a produce mari profesori, părinți, ghizi spirituali și poate amplifica abilitățile psihice ale Racului. În funcție de cum sau de unde este plasat Jupiter pe semnul Lunii în graficul de naștere al unei persoane, poate fi o destinație de noroc care oferă prosperitate și privilegii nativilor, ce, în generozitatea lor, le vor împărtăși fără îndoială cu ceilalți.

Marte este în Cadere

Se spune despre Marte că este înălțat în Capricorn de către astrologii clasici, unde își poate exprima în mod unic și constructiv puterile sale marțiale tenace.

Când se afla în semnul opus al Racului, Marte se afla în căderea sa, care poate să nu reprezinte neaparat o provocare de adaptare, ci mai degraba un detriment; ar putea, totuși, scoate forța planetară a Racului din zona sa de confort. Subliniază faptul că energiile tipic agresive și divizive ale lui Marte, fiind oarecum volatile, vor fi adesea depășite sau putin utilizate în viața nativului Rac.

Ca semn, Racul promovează starea de calm, hrănirea și vindecarea, pe cand Marte promovează inflamația, confruntarea și competiția, asadar influența apoasă a Racului poate stârni abilitățile de a fi asertiv și de a lua inițiativa.

Din dorinta de a nu-i răni pe ceilalți, nativii Rac isi pot suprima sau nega furia, provocându-si "stari de foame", ce aleg sa iasa la suprafata in momente inoportune si premature. Perspectiva pe care nativii cu această plasare o câștigă prin contopirea acestor energii foarte diferite se regăsește în modul în care isi creează echilibru și stabilesc granițe atunci când se confruntă cu furia. Este posibil să fie nevoiti să isi găsească activități prin care sa isi refuleze frustrările, astfel încât să nu devină neobișnuit de defensivi, sau excesivi de protectoari cu cei pe care ii iubesc.

Vrei sa afli mai multe despre tine?

Membrii si clientii autentificati au acces la toate informatiile

Guvernarea caselor si a planetelor, Personalitatea zodiei tale, Punctele forte si Slabiciunile, Destinul si Cariera ce te asteapta, Compatibilitatea si relatiile personale cu celalalte zodii, Sanatatea si aspectele medicale ale zodiei tale, Legatura zodiei tale in ezoterism si influentele tarotului

Achizitionand pachetul "Descopera tot despre tine" sau oricare din pachetele de membru, ce iti permit sa iti vizualizezi viitorul, ai acces nelimitat in platforma 11q.ro

Vrei sa pui o intrebare cartilor?

Click pe oricare din carti pentru o citire de tarot Cruce Celtica (cea mai completa si complexa citire de tarot)

Try the demo

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.