Semn zodiacal: Taur

Desfășurare:apr. 20 - mai 20
Simbol:Taurul
Mod:Fix
Element:Pamant
Guvernat de:
Casa:a Doua-a
Verb:Eu am
Parte a corpului:Gatul
Culori: Verde roz-deschis

Trăsături generale ale semnului Taur

Pentru un Taur, al doilea semn al zodiacului și conducătorul casei a doua, este vorba despre recompensă. Spre deosebire de dragostea pentru jocul a Berbecului, personalitatea tipică a Taurului iubește recompensele jocului. Gândiți-vă că plăcerile fizice și bunurile materiale pentru cei născuți sub acest semn, se descoperă în exces. Acest semn zodiacal este și tactil, bucurându-se de o atingere tandră, chiar senzuală.

Semnul zodiacal Taur adoră confortul și îi place să fie înconjurat de lucruri plăcute și liniștitoare. De-a lungul acestor linii, ele favorizează, de asemenea, o masă bună și un vin fin. Viața bună în toate aspectele sale, fie că este vorba despre artele sau arta propriei lor confecții (da, acești oameni sunt și artistici), este cerul de pe Pământ, născut din Taur.

Semnul Taur în simbolism și mitologie

Legătura umană cu constelația Taurului este foarte veche, datand din vremea bronzului. Semnul poziției Taurului pe cer în emisfera nordică a fost folosit de multe culturi antice pentru a putea semnala echinocțiul de primăvară original. Taurul a fost asociat cu binecuvântarea agriculturii și a marcat timpul pentru a ara și a planta culturi vitale pentru civilizatii precum Sumer, Babilon, Grecia, Roma și chiar New Mexico.

Taurul reprezintă, de asemenea, frumosul mitologic Taur Alb în care Zeus s-a schimbat pentru a fi îmbrățișat de prințesa Europa. Zeus / Taurul Alb a dus-o pe prințesa peste Marea Mediterană până pe insula Creta. Acolo au conceput un fiu, „regele bun” Minos, care a condus peste Creta timp de multe generații și a apărut în multe povești legendare.

Taur - element, mod și anotimp

Element: Pamant

Elementul Taurului este pământul, cel mai greu și solid element, gândit de astrologii antici ca fiind cea mai densă formă a materiei. Pământul reprezintă însăși structura cu care se construiește întreaga natură și fără ea, nimic nu ar putea lua o formă materială. Afinitatea Taurului de a fi metodic, răbdător și de încredere se aseamănă cu elementul solid și puternic al pământului.

Mod: Fix

Taurul este primul dintre cele patru semne fixe ale zodiacului, care dețin toate o energie elementară de rezistență și stabilitate în faza centrală a celor patru sezoane. Taurul începe la mijlocul primăverii, când anotimpul este cel mai „fix” și stabil, împrumutând tendințele întemeiate și oarecum înrădăcinate din acest semn.

Anotimp: Primavara

În zodiacul tropical vestic, Taurul începe pe 20 aprilie, începând cu mijlocul și inima primăverii în emisfera nordică. Aceasta este perioada anului în care căldura și lumina soarelui încep să se intensifice, iar zilele încep să se prelungească spre solstițiul de vară. Sezonul taurilor este momentul în care abundența și fertilitatea naturii încep să înflorească, devenind stabile și susținute, acordând calităților pământești și generoase ale arhetipului Taurului.

Guvernarea planetară aplicabilă zodiei Taur

Venus este în Domiciliu

În astrologia clasică, lui Venus i s-a atribuit domnia atât a Taurului, cât și a Balantei. Taurul se credea a fi casa nocturnă a lui Venus, un semn pământesc generos și iubitor de plăcere, care permitea lui Venus să valorifice și să-și materializeze toate darurile și recompensele pământești. Printre acestea se numără afecțiunea, atracția, mâncarea și băutura bună și comorile frumoase, artistice.
Cei născuți cu Venus în Taur vor fi atrași probabil să creeze, să acumuleze și să se bucure de aceste daruri venusiene. De asemenea, pot avea răbdare și dăruire extraordinară pe care le pot aplica diferitelor meserii și relații. Când vine vorba de trasaturile venusiene de prietenie, plăcere și adesea îngăduință, cei născuți cu Venus în domiciliul ei nocturn vor avea aceste calități în mod natural.

Marte este în Detriment

Taurul este în polaritate cu semnul de apă fix Scorpion. Stăpânit clasic de Marte, Scorpionului îi place să se confrunte, să cucerească și să se împartă, unde Taurul, condus de Venus, trăiește pentru armonie, răbdare și plăcere. Marte, când se află în semnul opus al casei sale preferate, se spune că este în detriment sau într-un fel de dezavantaj în semnul pământesc, lent și constant al Taurului.

Imaginează-ți Marte, planeta de război, de luptă și de condus, temperată și cuprinsă într-o lume venusiană plină de plăcere și pace. Marte ar trebui să compenseze oarecum, oferindu-le celor cu Marte în Taur o siguranță foarte lungă și o preferință pentru evitarea confruntării.

Acești nativi pot avea tendința de a fi plini de satisfacție și, uneori, poate dura ceva timp pentru a fi motivați. Poate că nu este un dezavantaj în sine, ci mai degrabă un mod adaptativ și venusian de a folosi unitatea și mânia care nu este la fel de brută sau viscerală așa cum apare în Berbec sau Scorpion.

Deși ar putea dura mult timp să se trezeasca mânia lor, o dată trezita, stai înapoi, deoarece toate poate ieși într-o singură explozie vulcanică! Este interesant de menționat că nativii cu Marte in Taur au adesea o cantitate incredibilă de rezistență și forță și pot folosi puterea lor metodic, cu atenție și deseori în slujba altora.

Vrei sa afli mai multe despre tine?

Membrii si clientii autentificati au acces la toate informatiile

Guvernarea caselor si a planetelor, Personalitatea zodiei tale, Punctele forte si Slabiciunile, Destinul si Cariera ce te asteapta, Compatibilitatea si relatiile personale cu celalalte zodii, Sanatatea si aspectele medicale ale zodiei tale, Legatura zodiei tale in ezoterism si influentele tarotului

Achizitionand pachetul "Descopera tot despre tine" sau oricare din pachetele de membru, ce iti permit sa iti vizualizezi viitorul, ai acces nelimitat in platforma 11q.ro

Vrei sa pui o intrebare cartilor?

Click pe oricare din carti pentru o citire de tarot Cruce Celtica (cea mai completa si complexa citire de tarot)

Try the demo

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.